Geen categorie

Weg naar innerlijke vrede

Weg naar innerlijke vredenheid is de sleutel tot je innerlijke vrede.

Hoe stop je nu de geharrewar in je hoofd en in je hart. En hoe door breek je innerlijke vrede?Het begint met eerlijkheid naar jezelf. Kijk eens naar jezelf naar alles wat je in je heb alle stemmen, en  alle ikken. En accepteer ze allemaal, zelf kennis en zelfacceptatie zijn de sleutel naar een gelukkiger leven.

Eenheid en onenigheid.

We koesteren allemaal minstens twee zielen, in een borst.Misschien nog meer, en en dat betekend dat het daar binnen oorlog is. Als je succes wilt hebben, maar je bed ligt zo lekker. En jij wilt altijd maar aardig zijn tegen andere dan loop jezelf voorbij. Je kan wel woedend worden op anderen mensen, van wie jij het meeste houdt.En daarna dat je in bed ligt te piekeren over hoe jij reageerde die dag zal jouw echt niet helpen. Omdat jij in je slaap word gekweld door schuldgevoelens. Kortom het is dikwijls een geharrewar van jewelste, in ons binnenste. Hoe krijg je het stil, hoe verzoen je de strijdende partijen in je boezem.Sommige mensen overkomt het, ze worden als te waren door een bliksemlicht getroffen verandert iets binnen in hun, en er verdwijnt dan iets wat er overblijft is liefde, en helderheid.

Afbeeldingsresultaat voor innerlijke vreden

Alles wat je volkomen helder ziet en accepteert verliest zijn macht over je. Kijk eerlijk naar jezelf en verbloem dan ook niks.

Confrontatie met jezelf.

Bedenk goed dat vrede vol zonlicht moet zijn, vrede moet je vinden in de wereld. Vrede moet aards en sensueel zijn en geen abstract idee in je geest. maar vol van vreugde, vol met hoop en minder kanten van onze luie kanten. Jaloersheid en boosheid, en de andere trekjes die binnen in groeien. Het is je ego confronteren en helder onder ogen zien, dat je met moed en zelfkennis heel veel kan bereiken.

Wees eens eerlijk tegenover jezelf.

Hoe leer jezelf zo diep kennen? Door jezelf te observeren zo simpel is het. Kijk eens naar je eigen gedrag, en wees eens eerlijk en verbloem niets dan ook niets. Praat niks goed, rechtvaardig jezelf niet. Zie jezelf zoals jezelf bent, wantrouwend niet is anders dan de meeste mensen. Bijna iedereen is wel eens hypocriet, laf, lui, ijdel, leugenachtig, of gemeen. Niet iets om trots op te zijn toch? maar ook no big deal, kijk scherp naar je dromen, je fantasie en je gedachtes. Met name naar de schokkende beelden, maar het zal ook een opluchting zijn als het zo woefs weg zal gaan.

Koestert daarom ook niet de illusies over jezelf, jij bent geen honderd procent toegewijde moeder, modelstudent, volmaakte christen of totaal liefhebbende partner.

Veel succes met het innerlijke vrede met jezelf.

Groetjes Angelique

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.