online,  Werk Tips

Zo schrijf je E-mails

Die ook echt worden gelezen en beantwoord door mensen.

Of je nu solliciteer op een nieuwe baan of iets gedaan wilt krijgen van collega. Met deze tips blijf je e-mails nooit meer ongelezen of onbeantwoord. Als je een e-mal stuurt is het belangrijk dat je er highlight er tussen zet. Als je vragen over de hele email verspreidt is de kans vrij groot dat de lezer een vraag mist. En deze onbeantwoord laat, je kan beter de belangrijkste punten daarom het beste onderstrepen. Of vet maken of aan het einde van e-mail opsommen zodat het duidelijker wordt voor de lezer.

Man Sitting While Using Laptop Inside House

1 Tel tot tien.

Als je boos of emotioneel bent, heb je al gauw de neiging om een heftige bericht te tikken en verzenden. Dit zal de ontvanger niet echt waarderen, tip schrijf de e-mail wel maar stuur hem eerst aan jezelf om na een nachtje slapen er vervolgens weer naar te kijken.

2 Groepsdruk.

Werk je aan groepsproject? Stuur dan je mail naar div collega,s. De respons zal dan hoger zijn als je hem naar een collega zal sturen. En vergeet vooral de afsluiters niet onder aan je mail. En doe vooral niet!! met vriendelijke groeten of ik zie je reactie te gemoed. Deze worden nooit beantwoord, sluit liever af met? bijvoorbeeld dank of dank je wel. Krijg je sneller een reactie terug.

3 Denk altijd voor uit.

Voorkomt dat iemand eerst nog iets moet doen om jouw mail te kunnen beantwoorden. Mail je goedkeuring van een plan? Voeg dan de voor en nadelen van het plan toe, de bijhorende financiën en de verwachten resultaten.

Tip Snel schakelen heb je iemand ontmoet op een event, stuur hem dan binnen 24 uur een mailtje. Dan blijf je namelijk hangen bij die persoon doe je dit de volgende dag dan is hij je vergeten. Een simpele tip “‘ leuk om je ontmoet te hebben vanmorgen, laat we snel eens verder praten kan al helpen om je doel te bereiken.

4 Prikkelende vraag.

Trek de aandacht door een originele en verrassende uitnodigende vraag te stellen. Vraag bijvoorbeeld wat de grootste uitdaging van het bedrijf is of waar iemand het meest trots op is binnen het bedrijf. Een goede vraag zorgt ervoor dat je e-mail wordt onthouden en beantwoord.

Tip wie de e-mails op dinsdag en donderdag verstuurd heeft grote kans dat deze niet worden gelezen. Maar stuur je hem nu op vrijdag of zaterdag dan wordt hij eerder gelezen. De beste tijd om je mail te versturen is rond 8.00 en na 19.00 uur.

Personal touch.

Schrijf in je openingszin iets wat jij en de ontvanger gemeen hebben. Zoals een gemeenschappelijke interesse, een kennis of een bedrijf. Waar jullie allebei hebben gewerkt. Door je e-mail persoonlijk te beginnen en geen standaard teksten te gebruiken krijgt de ander zin om je mails te lezen.

Heel veel succes met het toepassen van deze tips, vind je deze tips leuk geef dan een reactie.

Gr Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.