Hoogsensitief

Wordt je eigen hoogsensitief de baas.

Wat is nu hoogsensitief? En waarom is beter dat je het de baas wordt.

Wie hoogsensitief heeft betere zintuigen dan de gemiddelde mens. Maar ze verwerken de binnenkomende informatie dieper en uitvoeriger. Ze merken veel details op, zowel in hun omgeving als in hun innerlijk leven. Ze zijn vooral anders, omdat hun brein anders is. Waar door normaal gesproken 2 a 3 details worden geregistreerd, registreert een hoogsensitief persoon wel 12, 16 of nog meer details. En daarom is er ook meer tijd nodig om alles te verwerken, en wij houden echt niet we voor blok worden gezet. Dat kost energie om alles beter te over zien.

Onze energie veld is anders.

Veel hoogsensitieve mensen hebben een hele grote aura om hun heen, soms wel van tien tot tientallen meters verspreid rondom het lichaam. Met deze grote aura sta je in verbinding met het energieveld van andere mensen. Omdat de aura veld zo groot is en zo gevoelig. Verlies je heel veel energie, maar neem je ook energie op. Die niet zo goed voor je is, dit noemen we leeglopen en vervuilen en weg vloeien.

Mensen met een traumatische ervaring of een onveilige jeugd.

Hebben op latere leeftijd er last van omdat ze in hun jeugd geen veilige basis hebben kunnen vormen. De meeste hoogsensitieve personen voelen bij hun ouder een onveilige gevoel, ze hebben als te waren een grote energie veld om hun heen gebouwd. Om niet hun traumatische ervaring uit hun jeugd te hoeven voelen. Want die zijn meestal te heftig om te ervaren.

Als onze aura te groot wordt kunnen we het contact met ons eigen kern verder afnemen.

Onze energie die bij onze kruin naar binnenstroomt, die stroomt op den duur ook niet meer goed door. Als de energie wel goed zal doorstromen, dan zouden we weer meer contact met ons lichaam kunnen hebben. Maar dat willen we niet, want dan voelen we meer van onszelf, en dat willen we niet. Dat alles maakt dat we de kat uit de boom kijken, we durven de confrontatie met het leven niet aan.  We blijven liever wat ijl. Daardoor verloopt de aarding matig tot zeer slecht.

Dan hebben we de aura’s nog.

Mensen met chakra’s die op het donker zijn gericht, hebben vaak ook een grote aura. De aura en chakra’s werken dan samen om de omgeving te scannen op negatieve gedachten. Zo staat alles met elkaar in verbinding in ons contact, met de buitenwereld. En als we onszelf niet meer kunnen ontladen, lopen we uiteindelijk vol en worden we ziek. Van alle klachten is er één klacht die het meest in het oog loopt, en dat is moeheid. Anders dan een normale moeheid: het is doodop zijn, zonder aanwijsbare reden in termen van inspanning, overbelasting of ziekte.

Burn-out ligt op de loer.

Alsof alle kracht uit je weggevloeid is. Vervolgens komt er hoofdpijn bij, spanningsklachten en/of misselijkheid. Of emoties zoals angst, boosheid, verdriet en eenzaamheid. Je concentratie vermindert, je kunt niet meer helder nadenken en je gedachten zijn niet te stoppen en gaan maar door. Je kunt je vervuild voelen, niet meer als jezelf en vaak heb je vooral behoefte aan rust, ruimte voor jezelf en niemand om je heen. Je reageert anders op anderen en op je gezin, bent snel boos en geïrriteerd en ook anderen zien jou anders dan anders.

Als je constant wordt blootgesteld aan een stroom van negativiteit, gaat dit zich vast nestelen in je lichaam. Met als gevolg dat de klachten steeds ernstiger kunnen worden. Dan gaat vermoeidheid over in een depressie of burnout, en kunnen er onder andere hartklachten bijkomen.

Herken jezelf in dit verhaal geef dan je mening.

Gr Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.