werktips

Jouw eerste sollicitatiegesprek.

Bij jouw eerste sollicitatiegesprek kan je dertien vragen verwachten, dan is goede voorbereiding een must.

Als je weet wat je wilt en je bent goed voorbereid dan kan je deze  aantal vragen krijgen van een recruiter. Zo sta je niet voor verrassingen. De recruiter heeft altijd een vragenlijst met sollicitatievragen, wees voorbereid op deze vragen. De veel gestelde vragen bij een sollicitatie vind je hieronder, dertien in getal. Na een succesvolle sollicitatiebrief is het nu de beurt aan een succesvol sollicitatiegesprek.  Ben jij de aangewezen man of vrouw voor de nieuwe baan? Elke sollicitatievraag is bedoeld om daarover meer te weten te komen. Heb je zelf nog vragen heel belangrijk.

1 Deze sollicitatievragen worden altijd gesteld in een sollicitatiegesprek.

Een terugkerend onderwerp is dat je je goed moet voorbereiden op het sollicitatiegesprek, en dat er een aantal sollicitatievragen kan worden gesteld. Over bijna elke vraag is wel een boek geschreven en sommigen schrijven over elke vraag een artikel. Bedenk dat er nooit één juiste antwoord is. Het bedrijf en de recruiter wil aan de hand van vragen meer over je te weten komen en zien hoe je reageert. Zo kan worden bepaald dat je goed of minder goed in het bedrijf past.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je goed over komt. Lieg daarom niet de recruiter houdt er namelijk niet van als je liegt, dan val je van zelf door de mand. Als je op gesprek gaat zorg er dan voor dat je goed bent uitgerust, zo kan je met frissen moed het gesprek in gaan. Kom niet te laat en verschijnt niet in je joggingbroek ,onverzorgd zorg er voor dat je niet wordt uitgenodigd. Wie er verzorgd uit ziet wordt eerder aangenomen. En als je een sollicitatiebrief heb mee gestuurd zal er snel een gesprek volgen, en als het interessant genoeg is wordt je uit genodigd.

Dertien vragen in een sollicitatiegesprek.

1 Heb je ons goed kunnen vinden.

2 Vertel eens over jezelf.

3 Wat weet je over ons bedrijf.

4 Waarom wil je hier werken.

5 Wat spreek je aan in deze functie.

6 Noem een aantal sterke punten en een aantal minder punten van jezelf.

7 Werk je graag in een team en hoe pak je dit aan.

8 Waarom vind jij je zelf geschrikt voor deze baan.

9 Wat is je grootste succes in je huidige baan.

10 Aan welke project heb jij aan mee gewerkt.

11 Waar zie jij jezelf over vijf jaar.

12 Waarom wil je weg uit je huidige baan.

13 Heb jezelf nog vragen.

De eerste vraag die ze stellen is om je op gemak te stellen. En als ze de volgende vraag stellen is om te kijken of je wel bij hun bedrijf past. Ook vragen over je thuissituatie, of privé situaties hoeft je geen antwoord op te geven. Dat mogen ze genees vragen het gebeurt wel maar dan meestal in een andere vorm. Heel belangrijk als er op de eind de vraag wordt gesteld heb je nog vragen? Stel ze dan.

Heel veel plezier, met deze vragenlijst.

Gr Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.