Bloggergids

6 manieren om beter te organiseren.

Als beter wilt gaan organiseren dan maak je een planning van je taken.

Heb je eigen wel eens afgevraagd waarom organiseren voor sommige mensen zo gemakkelijk lijkt. Maar niet voor anderen? Probeer deze eenvoudige ideeën voor het organiseren en leer dat de geheimen van de de pro. Voor je het weet gaat het jou ook zo gemakkelijk af.

Gele en witte keramische koffiemok op bruin houten oppervlak met zwarte bril

Stap 1 pak alles op ook als je bezig bent.

Probeer het op te nemen tijdens tv-commercials of terwijl u wacht tot er iets op het fornuis kookt, je zal verstelt staan hoe makkelijk alles wel niet gaat. Laat de hele familie vijf minuten mee doen met het ophalen van de van hun was in hun slaapkamer voordat ze naar bed gaan. Stel een timer in voor jonge kinderen, zodat ze niet overweldigd raken.

Als verschillende gezinsleden op verschillende tijdstippen naar bed gaan, laat elk lid dan zijn of haar spullen ophalen voor het slapen gaan. Zodra dit een gewoonte wordt, zult u verbaasd zijn hoe makkelijk alles verloopt.

Stap 2. Stop met rotzooi te maken in de kamers.

Zet in elke kamer een vuilnisbak. Niemand houdt ervan om een ​​klein afval van de woonkamer naar de keuken te brengen, wat  meestal op de vloer terechtkomt. Zet overal kleine vuilnisbakken neer. In ons slaap kamer en hobby kamer hebben we twee vuilnisbakken, een naast de bureau voor het weggooien van normaal vuilnis in ons hobby kamer en een naast de verzendtafel voor het weggooien van envelop tabbladen extra facturen en ander afval. Als je twee vuilnisbakken in een kamer nodig hebt, maak je het zelf dan gemakkelijker om zo je kamer schoon te houden.

Stap 3. Denk altijd voor uit, denk in de toekomst.

Wat gaan we eten die dag.

Zijn de kinderen rugzakken in gepakt voor school, zit alles er in. Is de lunchpakket al klaar gezet om zo uit de koelkast te halen.

Leg er schonen kleren voor school al klaar.

Stap 4 nooit maar dan ook nooit uitstellen.

Blijf je alles maar voor je uit schuiven,  organiseer dan je zaken op tijd. Wanneer je bijvoorbeeld je boodschappen opbergt en ziet dat de blikjes soep zijn omgevallen, duurt het twee seconden om ze opnieuw in te pakken.

Wanneer je was is op gevouwen ruim het dan gelijk op, anders blijf je het voor uit schuiven en voor je het weet heb je een grote stapel.

Als je elke kamer af gaat neem dan onder weg de vieze was mee, en stop deze in de wasmachine. Stop ermee om er over na te denken doe het gewoon ruimt het op geef rust in je hoofd.

Stap 5. Oefen baart kunst, organiseren kan je leren.

Train je kinderen dat ze hun eigen vaat in de wasbak neer zetten. Immers jong geleerd is oud gedaan, beter nu beginnen en later profijt van hebben. Het kan een tijdje duren om deze gewoonte te ontwikkelen, bij je kinderen maar als je het gaat belonen met een 50 cent per dag dan word het leuk om op te ruimen.

Stap 6 . Je houding veranderen naar  positief.

Stop met opzien tegen het georganiseerd worden en zorgen voor je huis en begin er trots op te zijn. Denk eens aan je georganiseerd huis als een speciale gave van vrede en plezier die je aan gezin terug geeft. Een ongeorganiseerde zorgt voor onrust en frustratie. Trouwens je zult waarschijnlijk meer tijd besteden aan zorgen maken dan nodig is om het schoon te houden.

Heel veel plezier met het toepassen van deze tips.

Gr Angelique

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.