hoogbegaafdheid,  kinderen,  Personal branding

Waarom bloggen als je dyslexie bent.

Als je dyslexie hebt en je denkt in beelden, waarom zal je dan niet bloggen?

Mensen vinden het altijd leuk om andere een naar gevoel mee te geven, maar ze zullen nooit eerst vragen waarom. Schrijf jij met spel fouten, wat ze doen is  iemand helemaal de grond in te boren. Want niemand schrijft perfect, er zullen wel een paar tussen zitten die goed kunnen schrijven. Maar de meerder deel haal hem door een spellings controle of laat het door een andere na kijken. Dus daarom dislexie is een Bich , en laat ik daar nu last van hebben.

Gerelateerde afbeelding

Wat is beelddenken bij leerlingen.

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen of  onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden.

Iedereen maak gebruik van de zelfde lesmothode.

1 Opnemen.

2 Verwerken.

3 Opstaan en onthouden.

4 Gebruiken.

Beeldenkers daartegen.

  • horen (auditief)
  • voelen (kinetisch)
  • denken (auditief digitaal)
  • zien (visueel = beelddenken)

Persoon verschil het hoe de verwerkingsprocces gebeurt, voor de lettersdenkers is het normaalszaak om gewoon kunnen schrijven. Voor beelddenkers is het een andere verhaal, omdat eerst in beeld moeten denken, dan formuleren naar letters. Dus plaatje bij het woordt en verwerken tot letters vermoeid helja.

Afbeeldingsresultaat voor beelddenkers

Beeld denken is ook ruimtelijk inzicht hebben.

Driedimensionaal denken is moeilijk voor te stellen als je geen beelddenker  bent. Je kunt een object van verschillende kanten bekijken zonder uit je stoel te komen. Dit betekent ook dat je oplossingen ziet voor problemen die andere niet kunnen bedenken of zelfs kunnen begrijpen. Een grote groep beelddenkers heeft deze gave. (De groep beelddenkers die lesstof fotografeert i.p.v. visualiseert, heeft deze gave minder} 

Beelddenken en hoogsensitief HSP.

Beelddenkers lezen lichaamstaal en voelen spanning en emoties sterker aan.
Geluiden, reuk en beelden worden niet gefilterd. Alle indrukken komen binnen. In boeken over hoogsensitiviteit herkennen beelddenkers veel eigenschappen, die voor hun van toepassing zijn. Bij mij is dit aan de orde, harde geluiden , indrukken , reuk. Ik voel iemand zijn aura en lichaamstaal  kan ik op afstand herkennen.

Veel hoogbegaafde mensen denken in beelden, vaak is er sprake van een vorm van dyslexie.

Of  ze hebben  moeite met het automatiseren van sommen en tafels. Door woordbeelden en tafels visueel op te slaan, kunnen zijn de lesstof wel onthouden. Naast het visualiseren van de lesstof, hebben hoogbegaafde mensen ook behoefte aan top-down leren. Oftwel denken vanuit een totaalbeeld.

Ik leer anders

Dit boek is verkrijgbaar bij www.bol.com

Beelddenken is een gave.

Op latere leeftijd zie je de groep beelddenkers terug in creatieve beroepen: architecten, ontwerpers, aannemers, tekstschrijvers, reclame, kunstenaars, muziekanten, cabaretiers, ICT-ers, enz. Omdat zij buiten de kaders kunnen denken. Ze  zeer creatief zijn, ook gebruik maken van leuke originele woordspelingen maar de wereld niet beredeneren maar beleven. Beelddenken kunnen ook heel goed tekenen, schilderen, ontwerpen. Uitstekend schaduwen kunnen plaatsen, kleuren mengen. En uit de box denken, dan zal een beelddenker heel goed passen bij bedrijven, die complexen problemen hebben. Omdat zij het probleem sneller zien, dan een ander.

Zeg nu zelf dislexie is een Bich , en laat ik daar nu last van hebben.

Wil je meer weten of voor je kinderen kijk dan zeker hier

 http://deleukstekinderen.nl/beelddenken-en-dyslexie 

Blauwe links ,zijn links naar andere bedrijven.

#Beelddenkers #Hoogbegaafheid #visieul #dyslexie #ikleeranders .

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.