Lifecoaching

vertrouw jij op je intuïtie?

Hoe mooi je mogelijk nieuwe baan ook  lijkt, het voelt toch niet zo goed.

Je kunt het niet zo goed uitleggen, je intuïtie fluister je dat toe. Maar hoe werkt nu eigenlijk onze intuïtie? En waarom is het zo lastig om er naar te luisteren. Je kent dat wel er  word vaak aan je gevraagd, om je levens verhaal op papier neer te zetten. Maar waar begin je dan, omdat jouw levens verhaal heel veel diepe en dalen heb mee gemaakt. Negen van de tien keer ging ik daar niet op in, maar dit verzoek moest ik opschrijven. De vrouw die mailde , is jaren mishandeld en misbruik door haar ouders en oom. Terwijl ze onder toezicht van jeugdzorg stond,een heftig verhaal. Toch nam het toch een jaar in beslag voor dat ik haar vertelde, ik wist zeker dat de winkels op haar manuscript zaten te wachten.

Richting op sturen.

We kennen allemaal wel voorbeelden van momenten, waarop we onze intuïtie aanvoelen dat we een bepaalde keuze juist maken of niet. Je had toch niet zo goed gevoel bij de hypotheek adviseur, dus je besloot in zee te gaan met iemand anders.

Afbeeldingsresultaat voor intuitie spreuken

Onze brein pas zich constant aan , op de omgeving.

Als we een verbinding vaak bewandelen, door bijvoorbeeld regelmatig dezelfde route afleggen. Als we nu een paar keer de zelfde route hebben afgelegd, weten we precies waar we naar toe moeten rijden. Het zelfde heb je , als je koffie ruikt dan krijg je gelijk de gevoelens van thuis in je brein. Zo werk het dus bij intuïtie, een intuïtie beslissing word gevoed door kennis en ervaringen. Die we eerder hebben opgedaan, ons brein werkt echter zo snel. Dat we dat nauwelijks nog realiseren, toch is het wel degelijk ons brein dat eerder ervaringen gebruikt. Om ons een bepaalde richting op te sturen, als meer mensen op hun intuïtie zal vertrouwen. Dan kwamen ze nu ook niet zoveel in problemen.

Links Afbeeldingsresultaat voor intuitie spreuken

Klik op het plaatje voor meer info over intuïtie bij kinderen.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.