Geen categorie

StarBucks

Starbucks koffie, o boy wat is dat lekker ik maak hem liever zelf.

Starbucks  staat aan tot de top als ‘s werelds beste koffie detailhandel ter wereld. Met meer dan  16,850  winkels in 40 landen, heeft Starbucks hun heerlijkste aandeel getest in hun  drankjes. En kreeg meer trouwe klanten voor terug, dan ooit tevoren  De gemiddelde Starbucks klant bezoekt de winkel 6 keer per maand, terwijl de gemiddeld klant hooguit 2 per maand gaat.

Veel klanten begonnen hun dag met een Starbucks .

Een Starbucks koffie grande heeft 320 milligram cafeïne, meer dan vier keer de hoeveelheid cafeïne dan   een Red Bull. Ik hou wel van een goede kop koffie, maar ik ben geobsedeerd met het maken en proberen om recepten te bespotten. Ik heb 5 diy Starbucks vakantie dranken gemaakt die de moeite waard zijn om te proberen.

Afbeeldingsresultaat voor starbucks peppermint mocha

Recept.

  • 1/4 kopje suiker
  • 1/4 kopje water
  • 3 theelepels pepermuntextract
  • 3 eetlepels gezeefde cacao
  • 3 eetlepels warm water
  • 1/2 kop hete espresso
  • 1,5 kopjes warme melk
  • Slagroom met pepermunt spikkels

Hoe maak je het.

Doe het water met het suiker in een pan en breng het  aan de kook, en draai daarna laag doe vervolgens de espresso er bij en de pepermuntextract. Haal van het vuur en doe daar de warme melk erbij, roer de cacao er door. En spuit de slagroom er op, en de spikkels en serveer direct.

 

Afbeeldingsresultaat voor starbucks eggnog latte

Recept 2.

Doe de warme melk met de espresso bij mekaar en laat het een beetje afkoelen voor dat je de   eierpunch erbij doet. Spuit er direct de slagroom en de nootmuskaat als versiering.

Afbeeldingsresultaat voor starbucks pumpkin spice latte 2015

Recept 3

  • 2 kopjes warme melk
  • 2 eetlepels ingeblikte pompoen, hoe maak jezelf de pompoen pure. 
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel pompoentaart kruiden
  • 1/4 -1/2 kopje espresso.
  • Slagroom

Hoe maak je het.

  1.  Doe de melk, suiker en pompoen puree  in een pan en roer het op een matig vuur door mekaar.
  2. Haal het dan van het  vuur, en roer de vanille en pompoen specerijen. die kun je zelf maken.
  3. Doe het mengsel in een blender en blend het geheel 10 seconden tot schuimig geheel of klop het mengsel tot dat er schuim verschijnt.
  4. Giet in mok, voeg espresso en serveer direct.

Afbeeldingsresultaat voor starbucks mocha cookie

Recept 4

STarbucks mocha cookie crumble frappaccino.

  • 1 kopje sterke koffie
  • ¼ kopje gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel chocolade siroop
  • 3 eetlepels mini chocolade   gehakte
  • 3 Oreo, gemalen (of 2 eetlepels koekkruimels)
  • 1-1 ½ kop gemalen ijs
  • Chocoladeslagroom
  • Koekkruimels voor de garnering.

Hoe maak je het.

  1. Meng de koffie, met gecondenseerde melk en chocolade siroop samen in een mok.
  2. Zodra koffie is wat afgekoeld, giet het dan in blender.
  3. Voeg Chocolade koekjes, en het  Oreo en ijs.
  4.  Mix op hoogsnelheid totdat alles goed gemengd en het ijs niet meer toegankelijk.
  5. spuit nu de slagroom er op en doe de koekkruimels er over.

 

Afbeeldingsresultaat voor starbucks gingerbread

Recept 5

Starbucks Gingerbread latte koffie.

Gingerbread Siroop hier te koop

  • 2 kopjes water
  • 1 1/2 kopjes kristalsuiker
  • 2 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kop verse espresso
  • 4 kopjes warme  melk,
Hoe maak je het.
  1.  Breng de gingerbread stroop samen met de water, suiker, gember, kaneel en vanille in een middelgrote pan. Zorg ervoor dat uw pan is groot genoeg zodat het mengsel niet zal overkoken
  2. Breng het mengsel aan de kook zet het vuur lager en laat stroop, niet overdekte, gedurende 15 minuten. Haal de siroop van het vuur wanneer het klaar is en doe een deksel erop.
  3. Maak nu een dubbele shot espresso (1/2 cup), met behulp van een espressomachine. Gebruik de machine om  het  melk te verwarmen, of doe je  de melk in een pannetje als en schuim het melk op.
  4. Maak uw latte door eerst het toevoegen van 1/2 kopje espresso op een halve kop. Voeg 1/4 kop peperkoek stroop, gevolgd door de gestoomde melk. en roer door mekaar.
  5.  Bovenop op de drank doe je nu een  klodder slagroom en een snufje nootmuskaat.

Alles wat blauw is aan gedikt, staat een link.

Groetjes Angelique

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.