Geen categorie

Open je ogen

Open je ogen en zie wat een ander ziet.

Je kent ze vast wel. Mensen die door hun lichaamshouding en gezichtsuitdrukking exact laten zien wat er in hen leeft. Zij kunnen gewoonweg niet verbergen wat ze denken of voelen. We noemen het “een open boek”. Transparantie ten top. Als we ons naar hogere dimensies begeven is dit de werkelijkheid. Niets valt er meer te verbergen. Alles is helder voor de ander. Wat je denkt en wat je voelt.

Communiceren zonder woorden.

We doen het vaker dan dat we ons er bewust van zijn. Iedere cultuur doet het op zijn/haar eigen manier. Door lichaamshouding, gezichtsuitdrukking of de uitstraling van je energie. Let maar eens op iedereen communiceer zonder worden , merendeel met non verbale houdingen.

Afbeeldingsresultaat voor ogen van de ziel

Kijk mekaar eens aan, zonder een woord te zeggen wat zie jij dan.

Woorden hebben een uiterst krachtige en creërende werking. Weet je hoe krachtig het is om te communiceren zonder woorden? Tijdens de cursussen die ik soms geef, nodig ik mensen vaak uit om tegenover iemand te gaan staan en elkaar alleen maar in de ogen te kijken. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij het werkelijk aankijken van een ander. Dat is niet zo vreemd. Je kijkt namelijk rechtstreeks in de ziel van de ander. Je maakt verbinding op diepere lagen. Keer op keer is het zo mooi en verbluffend om te zien wat mensen in elkaar aanraken. Hoe het hart smelt, hoe vertrouwen wordt aangeraakt, hoe liefde en zachtheid wordt gevoeld. Hoe het harnas afgelegd kan worden. Hoe iemand helemaal durft te laten zien als wie hij wérkelijk is.

Je kunt met je ogen echter ook, ongewenst, bij iemand binnen dringen.

Als je kijkt met een energie die binnendringt, gaat dat vaak gepaard met verwachtingen of iets willen veranderen. Door je energie terug te trekken, kun je de ander vanuit neutraliteit aankijken zonder dat er een pushen of een verwachting op zit. Dit maakt het voor de ander veiliger ,om aangekeken te worden. Ben jij je bewust hoe je kijkt? Probeer het maar eens. Je trekt je energie, je blik,  als het ware terug tot het midden tussen jou en de ander. Vandaar uit kijk je de ander aan. Het zal je een heel ander gevoel geven en de interactie tussen jou en de ander onmiddellijk beïnvloeden.

Afbeeldingsresultaat voor ogen van de ziel

Zonder oordelen en waarnemingen.

Ben jij je bewust van je oordelen en meningen en de hoeveelheid daarvan die dagelijks door je heen gaat? Ze kunnen je ervan weerhouden om wérkelijk contact, te maken met de ander. Je  weerhoud je hart te openen voor een ander en , de liefde te laten stromen en de ander te zien voor wie hij of zij wérkelijk is. Simpelweg het elkaar aankijken opent deuren en geeft jou en de ander ruimte om te tonen wat er binnenin leeft.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.