Geen categorie

loopbaan vragen

Loopbaan vragen wat wil jij, als je word ontslagen.

“Ik vind mijn baan niet meer leuk, ik wil iets anders, maar wat dan?” Ik krijg deze vragen zo vaak  aan de lopende aan mijn gesteld.Om nu  te constateren dat je niet goed zit in je vel zit, en  je energie wegvloeit en er ongelukkig van wordt is één ding. Maar actie ondernemen doen velen niet, want, wat dan wel? Met als gevolg dat velen in een burn-out terecht komen. Want een baan hebben waar je niet blij van wordt, dan valt het niet lang vol te houden. Want iedereen graat graag met plezier naar hun werk, en niet als je plezier compleet is verdwenen.

Afbeeldingsresultaat voor loopbaan

Hoe kom je er nu achter wat jij wilt.

Ik weet hoe onrustig het kan zijn als je denkt dat je niet weet wat je wilt? Ik help je daar graag bij, want één ding weet ik zeker je weet het wel. Jij weet het al heel lang, de kunst zit hem erin om het te zien. te willen horen, te durven en te voelen.

Hieronder volgen een vijftal vragen en oefeningen.

1 Ik vind mijn baan niet meer leuk, maar wat kan ik dan anders zijn doen?

Herhaal de vraag en zeg hem hard op, en visualiseer het antwoord. In beeld of in tekst. Wat speelde je vroeger het liefst toen je klein was? Buiten / binnen, samen of vaker alleen, nam je de leiding of volgde je. Bouwde jij of speelde je liever met het gebouwde, sportte je veel of zat je met je hoofd in de boeken. Was jij iemand die  snel werd afgeleid of moesten je ouders in je oren schreeuwen dat jullie gingen eten etc.? Hier kun je uit afleiden waar je talent, en voorkeur ligt qua bezigheden. Vroeger werd je nog niet belemmerd door normen ,en wat wel of niet mag. Toen uitte als vanzelf zich je diepste zelf, je persoonlijkheid met al je wensen en talenten.

2 Wat kun jij niet laten? Oftewel, wat doe je echt altijd.

Dit kun je ook aan je goede vriendin of partner vragen. Wat doe jij altijd automatisch, maar denk jij er nooit over na? Vind je dat niet bijzonder, verwacht je dat iedereen dat kan doen? Dit is namelijk jouw  grootste talent! Denk er aan: meteen iets oppakken en het organiseren of regelen. Advies geven, creëren, zorgen, luisteren, beslissen, ordenen zijn allemaal talenten wat jij van zelf spreken vind.

Vraag nu een aan je vrienden , om een metafoor van jou te geven. En laat ze het uiteraard daarna uitleggen, hier kun je eigenschappen van jezelf uit halen. Die jij dus goed laat zien, waar je kracht ligt en zelf geen erg in hebt.

Kijk nu eens terug en bedenk een project waar  jij een grote rol in hebt gespeeld, en wat je heerlijk vond om te doen.

En waar jij een  succesgevoel aan over hebt gehouden, dat kan een project op je werk zijn maar mag ook privé.  Schrijf het uitgebreid op of vertel het aan iemand,en  vraag of noteer daarna welke kwaliteiten je hebt gevonden van jezelf. En welke specifieke activiteit ,jouw bloed sneller doet stromen.

Afbeeldingsresultaat voor loopbaan

Wanneer gebruik jij het woord eigenlijk? Want dan moet er toch een belletje gaan rinkelen. Eigenlijk wil ik …… en dan komt er meestal een gedachte ,die het weer afbreekt .Maar dat kan ik niet of daar  ben ik te oud voor of   ik heb er geen geld voor. Deze gedachten  belemmerende gedachte en die  parkeren wat, we wat eigenlijk willen is interessant; je hebt zojuist uitgesproken wat je wil, wen er  maar aan het nieuwe idee het het ook anders kan.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.