Geen categorie,  Lifecoaching

Smart communiceren

Hoi allemaal

Smart communiceren het spreek van zich zelf dat niet elke alleskunner in elke gesprek even belangrijk is, en natuurlijk kan het geen kwaad om de grote acht van de bouwstenen te gebruiken. Maar elk voor zich en alle samen stellen de ach giganten van de communicatie voor. Communiceren is iets wat we samen doen, of in een grote kring, want het woord communicare betekend iets gemeenschappelijk doen, meedelen, en laten deelnemen. Dat klinkt allemaal maar simpel maar dat is het niet, want helaas werkt communicatie niet primitief als een drankautomaat. Euro er in, cola er uit lang niet altijd bereiken we in een gesprek met anderen wat we willen, en vaak brengen we iets anders teweeg dan we eigenlijk van plan waren. Je zegt even nog schat, de uitslag van FC Utrecht komt zo, en een minuut valt de deur in het slot. Je houdt je in met eigen lof en highpotentiataal- en krijg in het functioneringsgesprek de raad meer naar voren. Je houd met verstand van zaken een betoog over de voordelen van de zuidelijke rondweg en de ontlastende werking er van. De waarheid is niet wat je wat je zegt, maar hoe je het verteld en soms komt het anders over wat je eigenlijk bedoelt. Wie smart communiceer betekend dus aanziengelijk meer dan briljant formulieren. of iemand zelfverzekerd van repliek is. Het betekend waarnemen hoe de ander het gesprek met ons ervaart, of hij zich erkend en begrepen voelt in het gesprek. Dus meet het succes van communicatie dus niet vooral af aan of je goed kunt converseren, of je je optimaal kunt doen gelden.

Smart communiceren.

Smart communiceren .

De S staat=  voor sympathiek omdat je eenvoudiger bereikt als je gesprekspartner je graag mag.

De M staat= voor moeiteloos omdat de grote acht bouwstenen van de communiceren een universele genieën zijn.

De A staat= voor authentiek omdat de communicatiemiddelen falen wanneer iemand niet, alleen van belang wat je zegt of hij het na komt wat hij zegt.

De R staat= voor retorisch vaardig omdat niet alleen van belang is wat je zegt, maar ook hoe begrijpelijk en aanschouwelijk je het formuleert.

De T staat =voor omdat alleen diegene zijn ideeën kan doorvoeren die de inlevingsvermogen op anderen ingaat en psychologisch behendig argumenteert.

Smart communiceren .

Kortom observeer je zelf eens want van communiceren kunt je veel leren het bevat bomvol informatie, daarom is het een nuttig als je aan het begin van elke hoofdstuk van je gesprek de tijd neemt voor zelfbeoordeling. Welke type gedragsvorm is voor jou bepalend om te laten zien waar jij mee zal kunnen scoren. In je gesprek met een ander, als je zelf bewust van bent hoe jij in een gesprek staat, heb je de halve gesprek al gewonnen.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge