Lifecoaching,  Personal branding

Genoeg aanbod voor beter spreken

Hoi allemaal

Genoeg aanbod voor beter spreken,het lijk wel of elke type gesprek anders dan ander.  En wie op het werk zelfverzekerd overeind blijf staan ,die zal bij zijn  schoonouders niet  overheid te blijven bestaan. Als of met elkaar praten niet toch al moeilijk genoeg is, maken wij het wel ingewikkelder voor ons zelf . Door het doen geloven dat heel verschillende gesprekken, elk hun eigen taal vergen. In werkelijkheid is het allemaal een stuk eenvoudiger, want het klop weliswaar dat verschillende gesprekken eisen aan ons stellen. Maar bij nader inzien blijkt dat er een te overzien aantal basisvaardigheden, in de communicatie is dat elke gesprek vooruit helpt. Onafhankelijk van gesprekspartner, onderwerp en gelegenheid, ik ben gek op communiceren als ik een dag niet hebben kunnen praten met inhoud is een dag verloren wat ik wil zeggen. En soms kun je iemand helpen omdat die een vraag stelt , en het kan ook gebeuren dat sommige mensen er niet tegen kunt dat je de waarheid zegt. En laat dat stukje nu wel eens bij mijn het geval zijn, ik kijk naar jou hoe je praat ,hoe je beweegt, en hoe je doet. En soms kan je niet op je gemak voelen maar dat voel ik ook altijd aan, want communicatie bestaat uit 90% non verbale houding, en 10 % uit verbale houding. Wie goed zal luister wat een ander zou willen vertellen ,heb jij al lang gehoord wat de ander eigenlijk vertelt. Zijn lichaamstaal verraad wat hij eigenlijk wil zeggen, en soms letten mensen daar niet op omdat ze het niet begrijpen. The way we comunicate wiht others and with ourselves, ultimately determines the quality of our lives. 

Genoeg aanbod voor beter spreken.

De bouwstenen conversatie.

1 Bouwsteen converseren is elke vorm van een gesprek waarbij niet de inhoud op de voorgrond staat, maar dat je je tot elkaar wendt.

2 Bouwsteen begrijpen het is een basis behoeften van de mens om gehoor en erkenning te vinden, en een open oor en een ontvankelijke geest  te zijn en daarom het mooiste cadeau.

3 Bouwsteen je zelf presenteren de wijze hoe je zelf uitdrukt naar andere toe, lichaamshouding,stem,mimiek,en gebaren.

4 Bouwsteen formulieren de manier waarop wij ons in spraak uitdrukken is bepaalden voor het gesprek, bovendien zegt onze manier van spreken hoe we werkelijk zijn.

Genoeg aanbod voor beter spreken.

5 Bouwsteen je assertief opstellen als je standpunten naar voren brengt en je wensen vervuld , met een vriendelijk en fatsoenlijke manier dan bereik je veel meer, maar ook niet alles.

6 Bouwsteen verzoenen we moeten in een gesprek zo met andere anticiperen net als in het verkeer, als het stoplicht op oranje springt minderen we vaart.Geslaagde gesprekken werken net zo, we passen ons aan en compenseren en draaien bij.

7 Bouwsteen een presentatie geven, spreken in het openbaar geeft is voor mensen een obstakel, maar met eenvoudige ezel bruggetje het je er geen last meer van. Ik doe net of iedereen in zijn onder broek staat, helpt altijd.

8 Bouwsteen vertellen wat wij in onze leven vertellen, karakteriseert ons, onze verhalen laten zien of we optimistisch zijn of pessimistisch. De etappen van ons leven betekenis waarnemen, of we onszelf als vormgevers of juist als speelbal van het lot zien.

Kortom het ligt er aan met wie je praat, als het zakelijk is is het een andere setting, en als je privé praat gaat het wat gemoedelijker. Mensen vergeten wel eens dat praten niet alleen communiceren is maar ook praat met je handen en lichaam, en laat de lichaam nu meestal de waarheid spreken.

Genoeg aanbod voor beter spreken.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge