Personal branding

Masterclass feedback geven

Masterclass feedback geven en er mee dealen,aan de ene kant wil je dolgraag horen wat je aan jezelf kan verbeteren.

Maar aan de andere kant denkt je ik steek liever mijn kop in het zand, want Fuck them. Hoe kan je er beter dealen dat doe je namelijk zo?

Je baas vraagt of je even tijd heb, maar in je hoofd gaat gelijk alarm bellen rinkelen. Wat zou er nu mis zijn? Als jullie een half uur later zijn zijn bureau zaten.Spreek hij de presentatie met je door die jij bij hem heb laten liggen. Je houd die dag een rot gevoel er aan over, zwakke opbouw, te kort door de bocht en ik mis details je krijg het gevoel dat je niks goed doet puh. Zuchtend stort je , je achter je bureau, het liefst wil je helemaal weg kruipen, en thuis een potje willen janken.

 

Feedback is lastig als mens heb je namelijk twee compleet aan elkaar tegenovergestelde verlangen.

Aan de ene kant wil je dolgraag leren en groeien, maar de andere kant wil je helpen gerespecteerd worden zoals jezelf bent. Een lastige spanningsveld, daarbij komt dat de meerder deel van de mensen slecht zijn in feedback te geven. De kans dat je een baas treft die daadwerkelijk als mentor functioneert is helaas erg klein. Dus zit er nik s ander op dan jezelf leren hoe je het beste om kunt gaan met feedback.

Niet waar.

Er zij  drie dingen die een reactie bij je los maken als je feedback ontvangt. De eerste trigger noemen we de waarheid-trigger. Iemand maakt een opmerking naar aan van jou werk, en jou reactie is. Dat is niet waar!’ Je heb het gevoel dat de opmerking is gemaakt word off is en je niet verder helpt. Maar een tegenaanval gaat je qua persoonlijk en ontwikkeling ook weinig brengen.

Analyseer dan eerst voor dat je hakken in de zand drukt. Met wat voor feedback heb je te maken met gebrek aan waardering { goed gedaan, dank je wel}

Merendeel van de mensen zijn  vreselijk slecht in het geven van feedback.

Vergeet niet…

Dat feedback ontvangen iets anders is dan over je heen laten lopen. Geef bijvoorbeeld aan als je over feedback na wilt denken en er op terug wilt komen. En als jij zo je reden hebt om met een opmerking niet te doen, bespreek dan waarom dat zo is. Misschien wil jij je zelf helemaal niet ontwikkelen als leidinggevende maar je verder wilt verdiepen in je huidige functie. Belangrijk is ook om aan te geven wanneer je met bepaalde feedback niet zoveel kan. Maar  dat je nu eenmaal Dyslectisch bent, en de opmerking daarover helpen jou niet echt.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge