Werk Tips

Opzoek naar een baan

Opzoek naar een baan zet je eigen dan zo snel mogelijk in de spotlights.

Als jezelf meer in de spotlights zal zetten, dan ben je de honderd sollicitanten voor . Die op de zelfde baan azen waar jij een oogje op heb. Daarom is het belangrijk om je eigen te  onderscheidde van de rest, en zo voor aan te komen.

Tip 1 zie jezelf als een merk.

Denk jij dat jezelf neer zal zetten als een merk alleen iets is voor bloggers en BN’ers. Echt niet iedereen kan ze eigen neer zetten als een merk, zo val je gegarandeerd op als je een baan zoekt. Begin bij het ontdekken van je sterke punten, hoe je dit doet is te vragen bij je vrienden of familie. Vraag een simpele vraag wat zijn mijn sterke en min punten van mijn zelf. Wees dan ook niet gepiekerd als ze je kritiek geven, want dan juist kan je eigen verbeteren.

Tip 2 Wees creatief.

Nu je weet hoe mensen denken over jou, is het belangrijk om dit om te zetten naar een merk. Dat doe je door na te denken over deze 6 kernwoorden.

Waarden: wat is belangrijk voor jou?

Motivatie: wat drijf jou?

Reputatie: hoe denken anderen over jou?

Gedrag: hoe gedraag jij bij anderen mensen?

Vaardigheden: wat kun jij wat anderen niet kunnen?

Totaalplaatje: hoe zie jij er uit, en hoe kleed je je?

 

Tip 3 kies een waarden wat bij je past.

Waar wil je om bekend staan? Betrouwbaar? Behulpzaam? of Aardig zijn. Natuurlijk ben je het alle drie, maar om een goed merk neer te zetten moet je gaan creëren en focussen op een ding.

Doen stel je bent een product in de winkel, wat staat er dan op je product dat mensen aanspoort om jou te kopen. Welke woord blijft bij jou in je hoofd hangen?

Tip 4 Maak gebruik van sociaal media.

Sociaal is de ideale plaats om je merk uit te dragen, maak een zakelijk Facebook pagina om te vertellen wie je bent. En wat je doet, op LinkedIn kun je cv opstellen en je netwerk uitbreiden. Gebruik twitter om ideeen over te brengen en overdekking de wereld intikken.

Tip 5 Onderneem actie.

Push jezelf om meer te doen, en maak gebruik van je passie en benut zoveel je eigen talenten. Maak vooral jezelf herkenbaar, en wacht vooral niet af.

Doen mail al je ouden vrienden met de vraag of zij nog vacatures hebben, of anderen ideeën om aan een baan te komen. Benarder je oude werkgever waar je met plezier heb gewerkt, en waar je nog een keertje wilt werken.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.