food,  Vakantie

Magische Marrakech

Hoi allemaal

Magische Marrakesh exotisch en toch maar drieënhalf uur vliegen, verrukkelijk eten de woestijn en de zee.Binnen hand bereik ik had zo veel mooie plaatjes en foto,s van Marokko gezien, dat ik het met mijn eigen ogen wilden zien. Duizend-en -een nachtgevoel toe we werden af gezet bij de Fna-plein moest ik wel even slikken. dit was niet Marokko uit de bladen. Tot ik die avond ontdekte dat de mooie plekken achter de deuren verscholen zaten. Goede restaurants, hamams, Riads… wauw wat een overvloed! Dit was de reden waarom ik met de vliegtuig naar Marokko ging, al die lichtjes en de kruidige geuren en kraampjes. Echt duizend-en-een nacht gevoel. Slapen in een Riad is echt een heerlijk gevoel, het zijn huizen van rijke mensen die zijn om gebouwd tot hotel. Dit zijn de mooiste plekjes waar je cht wil zijn, ze zijn niet groot vergeleken met gewone hotels. Maar je proeft direct de Marokkaanse sfeer, vergelijk het met een luxe bed & breakfast, zo persoonlijk, vriendelijk en niet zo massaal.

Magische Marrakesh.

Een handige app als je op rijs gaat de Marokkaanse keuken is ontzetten goed, toch is het zonde om zomaar ergens naar binnen te lopen. De app Tripadvisor is heel handig voor dat je op reis gaat, is echt een must om elke avong te eten op de Djemee elFna-plein. Vooral voor de sfeer en de ervaring, er zijn zo veel plekken om te eten dat het een lastige keuze word. Tip ga ergens heen waar veel Marokkanen lang aan het tafelen zijn, de ongeschreven regel is wie niets meer bestelt moet afrekenen, en die gaat.

Magische Marrakesh.

Woeste nacht wat ik echt bijzonder vond was, de nacht slapen in de woestijn, de zonsondergang was de mooiste die ik ooit heb gezien. Eenmaal in de tent deed ik geen oog dicht en het bed was niet de meeste lekkere plek om in te slapen. Maar wat een ervaring om in een tent te slapen terwijl je de tentdoek openslaat en naar de sterren hemel kan kijken, ik zou het iedereen aanraden om dit een keer  mee te maken. Is echt een beleving om dit ooit te zien wat was dit gaaf.Kamelen rit ook al is de vliegafstand maar drieënhalf naar Marokko maar dan waan je gelijk in een andere wereld. Andere geuren en kleuren, en gewoontes andere kleding en let vooral op dat je niet te bloot gaat. Dat stellen ze niet zo op prijs, je kan een ritje maken op een kameel in de woestijn , is een beetje hoog en eng te gelijk. Maar als het dier eenmaal loopt dan wen je snel aan het gewieg van de kameel tussen de bulten al snel.

Net als in de film

Op een enorme rots aan de voet van de Atlasgebergte ligt het het hotel Kashba du Toubkal, in dit bijzondere hotel op een uur reiden van Marrakesh. Is de film kundun opgenomen van Martin Scorsese. Om er te komen moet je een pittige te voet of op een ezel om daar te komen, maar dat is meer dan waard. Wat een locatie, drink er een verse munt thee in de binnen tuin en relax in de hamam.

Magische Marrakesh

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.