Geen categorie,  Lifecoaching

Narcist wat is dat

Hoi allemaal

Narcist wat is dat zal je dan zeggen, een narcist heb een bepaalde kenmerken. Als je er achter bent dan ben je meestal een wrak. Het is een hel om met zo persoon te leven, elke dag scheldpartijen overal de schuld van krijgen. En het gevoel hebben dat je op eieren loopt. Het lijk net of er een incest op je rug mee wandelt, eerst ben je verwonderd. Maar snel voel je snel dat je weleens zou kunnen worden gestoken. Waarom dat weet je eigenlijk niet, een narcist speelt spelletjes. Waarmee hij je verwart en langzaam maar zeker, gaat hij steeds meer manipuleren en meer kronkelen en liegen. Wat je zo aan twijfelen brengt, dat je zelf volledig kwijt raakt. Maar dan nog als je geestelijk en lichamelijk op bent, kan je echt niet meer.Je gelooft niet meer in je zelf en denkt dat hij de waarheid spreekt, hij breek je helemaal van zie mijn verhaal. Mijn ex was een kei in verdraaien toen ik eindelijk zover was, om mijn zelf los te maken van hem. Was de ellende nog niet afgelopen nu kwam de verwerking, mijn zoon van toen 10 jaar, kreeg allerijl gedragsproblemen. Kon moeilijk leren had veel last van woede aanvallen en zeker tegen mijn gericht, maar nu dat hij zijn vader minder ziet gaat het beter. Nu is hij een blijer kind wat graag speelt met zijn vriendjes. Dat geeft wel aan dat ik verder op mijn hoede was , dan voor heen van mijn omgeving. Ik let ook meer op mensen zijn gedrag en ik vertrouwd weinig mensen, gek genoeg acht ik mezelf toch redelijk intelligent. En waarom had ik dan niet door dat mijn ex zo raar was eigenlijk. Eenzaamheid zal wel een rol hebben geweest, maar nu heb ik voor mezelf en mijn zoon gekozen, en dat is de beste optie die ik kon maken. Ik kan nu zeggen ik ben eindelijk vrij, om te doen wat ik wil zonder dat iemand mijn constant kapot scheld.

Narcist wat is dat.

Bron foto plazilla

Kernmerken narcist.

een instabiele basis

jezelf opblazen

gebrek aan wederkerigheid

afstoten dit zijn de vier elementen.

Een instabiele basis wordt gekenmerkt door wantrouwen en het niet kunnen aangaan van duurzame intieme relaties. Dit wordt veroorzaakt door een biologische kwetsbaarheid (waarbij een gebrek aan serotonine of te veel cortisol   een rol spelen.en een jeugd waarin ouders of verzorgers zich niet goed afstemmen op de emotionele behoefte van hun kind. Het opblazen is een zalfbeschermende poging om het basale wantrouwen niet te voelen, bevat de volgende dominant kenmerken.

eigenliefde en gevoelloosheid.

Gebrek aan wederkerigheid is het gevolg van een opgeblazen houding. Daarbij passen symptomen zoals grenzen overschrijden, geen rekening met anderen houden en arrogantie.

Bij afstoten passen symptomen zoals een lage frustratietolerantie, de fout bij de ander leggen, minachting en woede.

Een narcist probeert zijn instabiele psychische basis niet te voelen door zich op te blazen. Hierdoor neemt hij veel meer ruimte in dan mensen normaal gesproken nodig hebben. Een narcist heeft hier echter geen last van, omdat hij op een eenrichtingsweg leeft. Andere mensen moeten hem dienen of voor hem applaudisseren. Zo niet, dan verstoot hij ze.

Als je deze kernmerken herkent in je relatie dan word het tijd dat je voor je zelf kiest, vrijheid voor je zelf of je kinderen is het alle belangrijkste.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.