passief inkomen met internet.,  sociaal media,  twitter

Hoe gebruik je sociaal media

De basis is dat je iets leuk vind om te doen, dan kan sociaal media helpen.

Het zakelijk gebruik van sociaal media is niet een kwestie van goed of fout, of zwart en wit. Er zijn heel verschillende manieren waarop je sociaal media netwerk, effectief kan gebruiken. Dat begint al bij de keuze voor welke sociaal media je in gaat zetten. Begin met het aan maken van profielen op Twitter, Linkedin, en Facebook, of kies een of twee media waar je het zakelijk in kan zetten. Bouw je snel een groot netwerk op of bouw je netwerk juist geleidelijk uit.

Afbeeldingsresultaat voor social media

Het is kiezen of delen.

Hoe meer je met sociaal media in de weer gaat, hoe meer je er mee vertrouwd raakt. Twitter is immers anders dan LinkedIn of Facebook want die heb weer zijn eigen onderhoud. Zit je er tegen op om je sociaal media in te zetten, begin dan er met eentje en kijk of het wat voor jouw is.

Twitter is razend snel platform, waardoor je sociaal netwerk het meest optimaal moet gebruiken. Als je erg overprikkeld raakt van de grote stroom informatie, die op je af komt. Is Twitter misschien niet de juiste platform om er mee te werken. Deel jij graag nieuwe nieuwtje of producten dan is twitter de juiste plaats om dit te doen, want het bereik is namelijk groter dan op Facebook of LinkedIn.

Lijstje voor sociaal media.

1 Profiel foto.

Zorg voor een duidelijke profielfoto, op die manier kom je ook betrouwbaarder over en trek je meer mensen aan naar je profiel.

2 Blind linken.

Ga blind linken, stel je open voor nieuwe connecties. Jij weet immers nooit of ze klant van je worden.

3 Koppeltje duiken.

Denk bij het eventueel koppelen van je LinkedIn netwerk met andere sociaal media netwerk. Denk na of jouw tekst ook bij die netwerk aan sluit, voorkom koppeltje duiken.

Afbeeldingsresultaat voor social media

4 Persoonlijke invitatie.

Zorg voor een persoonlijke uitnodiging als je met iemand wilt LinkedIn. Op die manier blij je naam ook langer hangen die ander.

5 Controleer een aanbeveling.

Controleer een recommendation eerst voor dat je accepteert dat deze bij je profiel geplaatst word. Je kunt de verzender altijd vragen om de fouten te herstellen want zelf kun je dat namelijk niet.

6 Maak het geen verslaving.

Je hoeft niet elke dag bezig te zijn met LinkedIn, een paar keer per week is voldoende.Om je contacten bij te houden.

7 De 10-seconden regel.

Maak in je profiel gebruik van de 10 seconden regel, vertel kort wie je bent, en wat je doet. Maak een korte pitch van je zelf.

8 Online visitekaartje

Gebruik Linkedin als je online visitekaartje, dus administreer netjes en hou alles bij. En zorg dat je LinkedIn profiel op to date is.

9 Laat kwaliteit voor kwantiteit gaan, in principe maak het niet uit met hoeveel mensen je gelinkt bent als het maar betrouwbaar is.

Wil je linken met mij, en kun jij me helpen kijk dan zeker hier.  http://www.linkedin.com/in/angeliquegouweleeuw

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.