inspiratie,  Lifecoaching

Gelukkig zijn met minder geld

Gelukkiger zijn met minder geld, want meer geld betekend niet dat je automatisch gelukkiger bent.

Want meer bezit leidt niet tot meer geluk in tegendeel. Wie gematigd leeft, is gelukkiger, gezonder en heeft minder last van  stress. Het basis principe van de moderne tijd is het idee, dat bevorderen van de economie. Groei het welzijn van de mens, de politiek wil dan ook de productie vergroten. En de consumptiemogelijkheden uitbreiden, onze maatschappij wordt beheerst. Door de de gedachten dat groei, grensverleggend is in de materiële overvloed. Is het niet eerder zo dat het in acht nemen van grenzen, door zuinig, matig en sober leven. Ons bestaan verrijkt en mensen juist gelukkiger maakt?

Afbeeldingsresultaat voor gelukkiger met minder

Klimaatverandering.

Overproductie en overconsumptie leiden tot een drastische klimaatverandering. Een ongekende beperking voor de biodiversiteit en een omkeerbare aantasting van onze klimaat. Hoe kan mensen zich nu rijk voelen als er de dieren en planten er onder leiden, door onze spilzucht. Waarom moet de aarde stuk, omdat wij mensen niet genoeg kunnen nemen met minder, want dieren en de eco klimaat hebben wij nodig om te leven. Zonder de oceaan dieren , zonder de bomen, zonder dieren bestaat de aarde niet.

Gehaast leven is meer stress.

Wie zijn grenzen niet tijdig aangeeft zal meer stress ervaren dan een ander persoon. Omdat ze meer willen en harder willen werken. Wie luxe leven hanteer zal nooit gelukkig worden wat ze al hebben. Naast de ecologische grenzen zijn er volgens meer fysieke en psyche en sociale grenzen overschreden. Werknemers raken door de groei-economie overbelast en krijgen last van, burn-out en stress.

Voor meer geluk en wel zijn zie de volgende links.

www.sochicken.nl 

http://www.moedersminimalisme.nl

Veel plezier met de website.

Groetjes angelique

4 reacties

 • Edwin

  Hoi Daar,

  Wat een mooi artikel! Sowieso een waanzinnige blog! Het duizelt mij wel eens hoeveel mensen er ongelukkig zijn en er niet uit kunnen komen. Gelukkig kunnen die zelfde mensen naar dit soort blogs komen om inspiratie op te doen en ervan te leren.

  Zo ben ik ook op het idee gekomen een blog te beginnen om mensen te helpen en dan vooral op het mentale vlak. Ik zou graag jouw professionele mening willen weten, of ik op de goede weg bent. Dan kan ik ook langzaam een stap zetten om mensen op hun pad verder te helpen.

  https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2018/10/20/hoe-word-je-gelukkig-met-jezelf/

  Wil je dat voor mij doen? Hoor graag van je!

  Hartelijke groet,

  Edwin
  Edwin onlangs geplaatst…Het niet kunnnen praten over problemenMy Profile

  • gouweleeuw

   Hoi Edwin.
   Dank je wel voor je mooie complimenten, wat fijn dat je inspiratie haalt van uit mijn blog. Ik heb even je mooie website rond gekeken en moet zeggen jij bent op de goede weg. Je zal heel veel mensen kunnen helpen met je artikelen, ga vooral zo door.
   Gr Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.