inspiratie,  Lifecoaching

Gelukkig zijn met minder geld

Gelukkiger zijn met minder geld, want meer geld betekend niet dat je automatisch gelukkiger bent.

Want meer bezit leidt niet tot meer geluk in tegendeel. Wie gematigd leeft, is gelukkiger, gezonder en heeft minder last van  stress. Het basis principe van de moderne tijd is het idee, dat bevorderen van de economie. Groei het welzijn van de mens, de politiek wil dan ook de productie vergroten. En de consumptiemogelijkheden uitbreiden, onze maatschappij wordt beheerst. Door de de gedachten dat groei, grensverleggend is in de materiële overvloed. Is het niet eerder zo dat het in acht nemen van grenzen, door zuinig, matig en sober leven. Ons bestaan verrijkt en mensen juist gelukkiger maakt?

Afbeeldingsresultaat voor gelukkiger met minder

Klimaatverandering.

Overproductie en overconsumptie leiden tot een drastische klimaatverandering. Een ongekende beperking voor de biodiversiteit en een omkeerbare aantasting van onze klimaat. Hoe kan mensen zich nu rijk voelen als er de dieren en planten er onder leiden, door onze spilzucht. Waarom moet de aarde stuk, omdat wij mensen niet genoeg kunnen nemen met minder, want dieren en de eco klimaat hebben wij nodig om te leven. Zonder de oceaan dieren , zonder de bomen, zonder dieren bestaat de aarde niet.

Gehaast leven is meer stress.

Wie zijn grenzen niet tijdig aangeeft zal meer stress ervaren dan een ander persoon. Omdat ze meer willen en harder willen werken. Wie luxe leven hanteer zal nooit gelukkig worden wat ze al hebben. Naast de ecologische grenzen zijn er volgens meer fysieke en psyche en sociale grenzen overschreden. Werknemers raken door de groei-economie overbelast en krijgen last van, burn-out en stress.

Voor meer geluk en wel zijn zie de volgende links.

www.sochicken.nl 

http://www.moedersminimalisme.nl

Veel plezier met de website.

Groetjes angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.