sociaal media,  Werk Tips

De droombaan is een illusie

Is je droombaan wel een illusie, als je werk zal vinden wat bij je past.

Op onze leeftijd heb je geen invloed, wel op je hoe je omgaat met de situatie. Heel veel mensen geven de leeftijd de schuld of ze hebben niet de juiste diploma. Is dit wel de oorzaak zal je afvragen is het niet gewoon dat je op de verkeerde droombaan zoekt. Het verdriet de rouwproces dat je iets bent verloren, horen nu eenmaal bij deze emoties.

Leuk werk vinden doe je zo.

De droombaan is een illusie, maar leuk werk vinden wil iedereen wel. Het boek werk vinden dat bij je past, laat lezers breder zoeken dan ze voorheen misschien deden. Stom eigenlijk dat wij allemaal zoeken naar werk wat we laatst hebben gedaan, als we nu eens werk vinden wat erop lijkt maar dan anders. Zal we dan niet gelukkiger zijn, met de baan die voor een hadden.

De sollicitatieclub.

In verschillende gemeenten zijn sollicitatie clubs actief, waarin werkzoekende elkaar ontmoeten. Om ervaring te delen, ideeen uit te wisselen en te netwerken.

De droombaan vinden met een bucketlist.

Wie duidelijk een bucketlist maakt, zal zijn eigen droom vinden. Jouw mindset is the key voor het vinden van jouw droombaan. Deze roze bril waarmee je de wereld bekijkt, maakt dat jij wel of niet die droombaan zult vinden. Als jij tegen jezelf zegt: ‘Ik moet de hypotheek kunnen betalen, dus ik kan niet van baan veranderen’, dan wordt het inderdaad lastig om je droombaan te vinden. Wie duidelijk op papier neer zal zetten, wat jij zoekt in een baan, zal je steeds meer vacatures schappen die er niet toe doen.

Kortom jouw leeftijd speelt geen rol, heel bedrijven willen weten wat breng jij mee. En als jij vind dat je niet genoeg ervaring heb, kan je altijd nog werken en leren.

Vind je deze artikel interessant geef dan je mening, of deel hem door.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.