Personal branding,  Werk Tips

Ben jij een carrièremaker

Een snelle carrièremaker weet wat hij wilt, omdat ze snel zijn in wat ze doen.

Ze zijn young professional of een starter en ding hebben gemeen ze weten wat ze willen. Ze zijn goed om promotie na promotie binnen halen. Hoewel elk persoon anders is, zijn er toch 7 kenmerken die carrièremakers met elkaar gemeen hebben. Wil je een vliegende start maken of je wilt een gewilde promotie maken, lees dan vooral of je  deze 7 essentiële kenmerken bezit.

Group of People In Dress Suits

Zelfkennis.

Snelle carrièremakers hebben de kenmerk zelfkennis, ze zijn bewust van hun vaardigheden en solliciteren op vacatures. Die perfect bij hun passen, hierdoor geven zij zichzelf de kans om hun competenties optimaal te benutten.

Contactueel vaardig.

De meeste werknemers zijn goed waar ze goed in zijn, maar snelle carrièremakers daar en tegen zijn teamplayers. Die excelleren hierin en ze zijn een aanwinst voor het bedrijf. Op zowel professional vakgebied of door hun eigen inbreng, om andere beter te laten presenteren.

Aanpassing Kracht.

Veel werknemers vinden het lastig om hun ingesloten werkmethodes en patronen te veranderen. De snelle carrièremakers daar en tegen hebben hier geen last van. Zij kunnen gemakkelijk overschakelen, van het oude naar het nieuwe.

Ze zijn zichtbaar voor anderen.

Snelle carrièremakers zorgen ervoor dat ze opvallen bij hun collega,s en superieren. Zij hebben zelfvertrouwen op de werkvloer en doen hun eigen pr. Waardoor andere medewerkers en het management,  hun vaardigheden en presentaties kennen.

Overtuigingskracht op anderen.

Wie gelijk heeft krijg niet altijd gelijk. Snelle carrièremakers echter wel! door hun presentatievaardigheden zijn ze in staat om hun collega’s te overtuigen. Hun overtuigingskracht komt voort uit vakkundigheid en karakter.

Verantwoordelijkheid.

Risico nemen is noodzakelijk onderdeel van elke snelle carrière. En bij elke risico dat genomen wordt, bestaat de kans dat het fout kan gaan. In deze risicovolle gevallen of kenmerken van de snelle carrièremakers. Leren ze door zelf verantwoordelijkheden te nemen, om zo te leren van hun eigen fouten.

Vind jij dit artikel interessant geef dan je mening of deel hem door.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.