Werk Tips

Communicatie

Communicatie is niet zo moeilijk heel veel mensen doen het alleen verkeerd, ze praten veel maar luisteren niet.

Als je goed om je heen kijkt is iedereen druk in de weer om te praten , maar ze luisteren niet. Wat resulteert in verkeerde communicatie van praten en niet leren van een ander. Er zoveel te winnen als iedereen leert om eerst te luisteren en dan pas te praten, je zal zien dat een ander je de kans geeft om te praten. Want communicatie is eigenlijk luisteren en een stukje  praten, en vooral te leren van een ander.

adult, beard, beverage

Luisteren is daarom ook zo moeilijk.

Heel veel mensen hebben hier last van , want ja zeg nu zelf je doet het toch ook zelf niet waar. Zelf ik heb moeten leren om eerst te luisteren wat een ander werkelijk zegt tegen mij zij. En ik moet jullie zeggen wat is dat moeilijk want je wilt zelf aan het woord zijn en vertellen wat je allemaal weet. Wie leert om eerst te luisteren zal veel meer horen als je alleen maar aan het woord bent.

Zaken doen is leren luisteren naar je gesprek partner.

Ik ga wel eens naar een ondernemers borrel en wat me toch zo opvalt is dat heel veel ondernemers alleen maar haalt. En niet brengt, dat is echt jammer ze gaan niet echt met elkaar in gesprek. Ze blijven liever in hun veilige cocon waar het zo verdomd veilig is. Daarom is het belangrijk om uit je comfort zone te komen en te praten met echte mensen waar je een echt gesprek  mee kan voeren . En wat resulteert in een goede communicatie en meer leads, waar jij als ondernemer van profiteert.

Tips.

Doe is een oefening dat je alleen maar luistert naar een ander, zonder dat je praat wat hoor jij dan?

Communicatie draait om leren luisteren en feedback geven aan een ander.

Geef eens een ander eens een  compliment en kijk wat het doet met een ander?

 

Het is ook belangrijk in een goede communicatie dat je een ander altijd in zijn waarde laat , en ga niet over schreeuwen wat heel veel mensen wel eens doen. Nooit doen dan sta je er niet goed op, en waar ik wel eens aan stoor is dat mensen een ander niet uit laat praten dan noem ik geen goede communicatie.

Vond je deze artikel interessant laat dan een reactie achter.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.