Geen categorie

Van babyboom tot einstein

Van babyboom tot einstein.

Van babyboom tot einstein op arbeidsmarkt zijn vier generaties actief.

Elke generatie heeft zijn eigen kenermerken, stektes en valkuilen wat zijn die van jou? Want werken met x, y en z zijn heel verschillende vormen en talenten, en sommige talenten versterken maar er zijn ook talenten die mekaar tegen werken. Dan is het de kunst om deze talenten te verbinden met elkaar. Stel je hoord bij het talent Einstein maar je taal en schrijf talent is niet goed, waar jij dan bij ?

 

Oud en jong ontmoet mekaar.

Babyboomers.

1964-1954

De babyboomgeneratie kwam te wereld in de periode vlak na de tweede wereld oorlog, deze generatie heeft de welvaart in nederland opgebouwd. Door de jongeren protesten in jaren 60 worden ze ook wel de prostgeneratie genoemd. Zelfontplooiing, burgerlijke ongehoorzaamheid, en geestveruimde middelen en vrije seksuele moraal. Zijn uitingen van hun nieuwe levenstijl, de babyboomers hebben het bedrijfsleven democratischer gemaakt. Ze introduceerden het poldermodel, op de werkvloer herken je de babyboomer aan de idealisme en gedrevenheid. Overleggen doen ze graag, net als aansturen zijn ze minder sterk. In slagvaardigheid en resultaatgerichtheid zijn ze minder sterk. Babyboomers uiten hun eigen behoeften en wensen wat minder, assertief. Een babyboomer is een rustige en stabiele collega die goed in zijn vel zit.

Generatie X

1955-1970

Generatie X staat bekend als een nuchtere generatie. Een no-nonsense mentiliteit, pratische kijk op zaken. Een zelfredzaamheid kernmerken deze genergratie X betrad de arbeidsmarkt in de jaren 80. Die gekenmerkt werd door de crisis en hogenwerkenloosheid, hier door werd de generatie ook wel bescheiden genergratie genoemt. Partijm geld verdienen, meer tijd voor de opvoeding van de kinderen. Deze generatie heeft moeite om hun plek te vinden, tussen de gevestige babyboomers. Soms zijn ze afwachtend, of juist heel bescheiden waar door hun kansen voor bij lopen. Hoge kwaliteit en goed je best doen, zijn belangrijke waarden voor deze generatie.

Oud en jong ontmoeten mekaar.

Generatie Y

1971-1985

Generatie Y word ook wel de pargmatische generatie genoemd, concrete resultaten verbinden, kennisnetwerken en zelfontplooiing kermerken deze genaratie. Generatie Y heeft de opkomst van de digitalisering meegemaakt, de opvoeding  van generatie y wordt gekenmerkt door vertroeteling en ongelimiteerde kansen. Deze generatie heeft volop kansen gehad en benut. Samen werken kunnen ze als de beste, mits de groepen greopsbelangen aansluiten bij hun persoonlijke doelen.

Generatie z

1986-2001

Generatie einstein is opgegroeid te minden tussen onze digitale tijdperk. de opkomst van sociaal media speelt dagelijks hun leven mee af. Omdat deze generatie altijd hun tel in hun broekzak heb, en dagelijks bezig zijn met sociaal media. Voor deze generatie is het vooral belangrijk om zoveel contachten te onderhouden, en genieten van hun leven. Want geluk en blijheid staat bij deze generatie boven aan. Ze stellen hoge eisen aan hun werkgever, ze zijn razendsnel met informatie te verwerken, maar heeft ook een beperkte concentratie vermogen. Generatie z is mateloos actief, wil het werk graag goed doen maar heeft moeite met tegenslag.

Kortom elke generatie heb kwaliteiten die een jongere genratie niet heeft, maar ze verterken wel mekaar aan. Wat een oudere personeel onder de knie heeft en de jongere niet heeft, kunnen ze mekaar helpen. En soms word dit vergeten door bedrijven, want ouder iemand heb de kennis en geduld, en de nieuwe generatie heb meestal geen gedult moet maar snel genoeg gaan. Wat resulteerd in sneller geld maar kwaliteit is dan minder.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.