Geen categorie

De 4 mythes over lef

De 4 mythes over lef.

De 4 mythes over lef ontkracht welke stap  heb jij vandaag gezet.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een zelfstandig ondernemer is lef, met lef jaag je je dromen na. En pak je lastige situaties aan, en ga je risico’s niet uit de weg en laat je niet leiden door angst. Om afgewezen te worden, over lef bestaan veel misverstanden en over de 4 mythes praat ik over.

Mythe 1

Lef hebben is niet bang zijn.

Onzin lef hebben is juist bang zijn, maar toch doen. Het is belangrijk om je angste onder ogen te zien, waar ben jij nu bang voor? en hoe kan jij er voor zorgen dat je grondige angst om kan zetten naar doen.

Mythe 2

Lef hebben is je ogen sluiten, voor de risico’s

Nee lef hebben is risico;s durven te nemen, en niet als een blinde paard te staren. Het mooiste is voorbeeld,  van Egmond Ofner   een succesvolle expeditieleider die met een team.  Een missie van 70 dagen heeft volbracht over deels, bevroren noordelijke ijszee naar de noordpool. Zij waren succesvol omdat zij alle riscico’s ,een voor een hadden onderzocht. En hoe ze daar slim, mee konden om gaan.

Mythe 3

Lef hebben kun je niet aan leren.

Tja… ik ben er van overtuigend dat lef te leren valt, en zeker ontwikkelen. Zeker is dat sommige mensen dat makkelijker af gaan dan andere mensen, omdat zij het al in hun hebben. Mijn persoonlijke ervaring als angshaas en mijn ervaringen bij de uwv clientenraad , zijn dat stuk voor stuk mensen met lef. Omdat zij grote stappen kunnen zetten, en durven te doen waar ze goed in zijn.

Mythe 4 

Lef tonen is iets voor na de crisis.

Dit is misschien wel de grootste valkuil dat iedereen maakt, wachten op betere tijden die komen niet. Is een stratagie die heel veel om heen zie, maar wat als het nog even duurt dan wat. Ben jij dan nog wel interessant als een profssional genoeg? Natuurlijk moeten mensen en organisaties letten, op de mogelijk talenten. Waar ben je echt goed in en waar kan de organisatie werklijk iets van waarde toevoegen, deze tijd vraagt om jezelf te veranderen en uit te dagen. Om zelf in actie te komen, wie doet het anders voor jou.

Kortom lef is durven doen, en waar sta jij voor ?. Laat nu eens zien wat jij in huis heb, en wacht zeker niet op betere tijden , voor je het weet ben je oud en is je leven voorbij. Lef hebben, lef is doen, lef is risico;s durven tenemen lef staat voor jou en wat jij te bieden heeft.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.