Lifecoaching,  Personal branding,  Werk Tips

sturende leiderschap

Hoi allemaal

Sturende leiderschap kan je de alle kanten mee op tenzij je het goed aanstuurt, onderen sturen word verstaan het richting geven aan het gesprek. Naar eigen aandachtspunten, men stelt zich minder  receptief  op en meer actief op.

Sturende leiderschap.

Hier bij worden meestal vanuit de eigen deskundigheid vragen gesteld of informatie ingebracht,Sturend vragen wordt vooral toe gepast als de situatie globaal duidelijk is. Voor sturende vragen is een situatie waarin dringend handelen vereist is.

Bron foto smarta

Sturende leiderschap.

Inkaderen

Door het onderwerp in te kaderen ,geef je aan waarover het gesprek verder gaat, je neemt als het ware de ander mee naar het gevolg van de bespreking.

Gerichte en gesloten vragen.

Deze vragen kunnen ook gaan over zaken die buiten het gedachtegoed van een ander liggen, Gerichte vragen stellen zijn bedoeld om informatie te vergaren.

Afremmen.

Afremmen is de ander verhinderen om zijn verhaal te vervolgen, door een afronden samenvatting te geven op een concluderende toon. En overstappen op een andere onderwerp, kan men dit als gezichtsvlies zien.

Informatie verstrekken.

Je kunt ook deskundigheid en relevante informatie in brengen in het gesprek, ook hier mee bepaal je de richting van het gesprek.

Non verbale houding.

Wat je veel zie  is als  iemand in gesprek is met een ander  die dan  non-verbale signalen af geeft , kan zowel zijn met een knip oog dat word weer gezien als, deze persoon moet je niet serieus nemen, dat is niet goed te noemen  in een gesprek.

Dus mensen let daar op  en praat er zeker niet door heen , dan heb je ook geen respect voor een ander zijn verhaal.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.