Geen categorie

Helemaal zen tot aan je kruin

Wie helemaal zen wilt worden moet eerst leren om  naar binnen te keren.

Zen zijn zegt het al, is leren om je hoofd en lichaam met elkaar te binden. Heel veel mensen ervaren veel stress, zowel op hun werk als bij hun thuis. Om te leren hoe je helemaal tot zen kan komen , is te leren om  beter naar jezelf te luisteren dan kom je ook helemaal tot zen.

Masterplan om zen te worden.

1 = aanvaarden.

Aanvaard de situatie waarin je nu staat. Het klopt altijd. Als je deze even in voelt, geeft dat berusting.

2 = voelen. 

Ik voel wat ik voel en ik laat dat rustig aanwezig zijn.

3 = ontspannen. 

Je ontspant jezelf volledig en verzacht je ademhaling.

4 = je lichaam waarnemen.

Je lokaliseert een punt in je lichaam waar je pijn of een andere sensatie waarneemt. Als je deze niet voelt, dan neem je hart chakra als centraal focuspunt.

5 = je laat er nu liefde doorheen stromen.

Dat doe je door de Bron in jou door je lichaam heen te laten stromen of door te zeggen ‘ik heb mij lief’ en dit een tijdje te voelen.Minimaal 2 minuten.

6 = Je bent bewust dat dit voor jou door het Universum geregeld is.
Dat levert een verzachting op en nog meer aanvaarding.

7 = jezelf clearen van vreemde energieën.
Je gaat eerst met je aandacht naar je hart. Dan trek je je aura in tot ongeveer 1 meter om je heen. Dan voel je tegelijkertijd het punt 1 meter boven je kruin en 1 meter onder je voeten. Dan adem je diep in en laat dan een Roos om jou heen cirkelen, die alle negatieve energie uit je fysieke lichaam haalt en in zich opneemt.

8= licht.
Je gaat opnieuw met je aandacht naar het punt dat 1 meter boven je kruin zit, en laat vanaf daar alles uit je energieveld zakken naar beneden. Dan laat je via je kruin licht naar beneden zakken, naar je hart toe. En je vult je hart er mee. Daarna vul je je lichaam en als je lichaam is opgevuld, vul je het energieveld om je heen.

9 = je aura afschermen en in je eigen energie blijven.
Zet rozen om je energieveld heen, als een beschermer en bewaker, tegen vreemde energieën buiten je en als bewaker van je eigen mooie lichtenergie.

10 = Ik sta niet meer open voor.
Ik sta niet meer open voor het overprikkelde gedrag van mensen, in de hoop dat ik het niet langer zo extreem aantrek in mijn leven zodat ik er beter door kan gedijen.

11 = jezelf verbinden met de Bron in jou.

Ik verbind mij opnieuw met de Bron in mij, en laat het nogmaals goed door me heen stromen. Eventueel met de woorden: Ik hou van mij.

12 = jezelf opvullen met (levens)energie

Ik vervul mezelf heel graag met Full Spectrum energie, omdat deze energie waartoe ik zelf ben ingewijd. Dat er voor zorgt dat alle energie binnen 5 minuten weer heerlijk doorstroomt.

13 = Je focus verleggen

Je richt je niet langer op dat wat niet zo fijn is, maar ga op zoek naar een gedachte die al iets beter aanvoelt. Je stelt jezelf deze innerlijke vraag: ‘welke gedachte helpt mij om mezelf nu iets beter voelen.

14 = Jezelf visualiseren zoals je jezelf graag ziet en zou willen voelen.

Je ziet nu gedurende minimaal 1 minuut jezelf voor je zoals je jezelf graag zou willen zien, bijvoorbeeld energiek en vitaal.

Wat is het resultaat!!!! je zal je veel meer energiek voelen dan daar voor. En als je dit dagelijks zal toepassen in je leven zal je van zelf ook rustiger worden van binnen.

Heel veel plezier met deze masterplan.

Gr Angelique

 

 

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.