food

Happy food

Happy food, is eten waar je blij van wordt.

Je bereid het met liefde, en je zorgt dat het genoeg is gekruid. Dat je  vervolgens met zorg is gemaakt, en voldoende aandacht  aan het gerecht je  verheugd op  de ontmoeting. Samen eten aan tafel, waar niet alleen eten maar ook het leven word gedeeld. Daarom is het belangrijk dat je eten maakt waar jij happy van word, iedereen maakt eten om te troosten en niet om te voeden. Wie eten zal maken die met liefde is gemaakt die maakt eten die jouw voedt.

Kapha – ontbijt, is aarde en water type.

Een kapha is een rustige persoon die niet snel uit zijn doen raakt, maar ook niet makkelijk in beweging te krijgen is. Soms kan het daarom goed zijn om hem figuurlijk, een schop onder zijn kont te geven. Stabiliteit is bij een kapha de sleutelwoord, omdat een kapha niet snel kwaad te krijgen is  . Hij is erg verdraagzaam en hartelijk, maar als hij een keer boos word hoed je dan maar! Dit type is vaak stevig van bouw, sierlijk en sterk, en beschrikt over een constante hoeveelheid energie. De kapha is een trouwe metgezel, optimistisch, vergevingsgezind en trouw, als hij uit belans is een kapha koppig en bezitterig, hij heeft dan de neiging om over te eten. Is meestal niet voor uit te branden en kan soms somber zijn.

Welke voeding is goed voor de kapha.

Scherp en heet eten is ideaal voor de kapha, gebruik bijvoorbeeld liever mosterdolie dan olijfolie. Kies voor pittige specerijen als peper, gember, en nootmuskaat, dus de Aziatische keuken is daarom heel geschrikt voor een kapha. En als je kiest voor fruit, neem dat niet te zoet en ook niet te zuur . appels , peren, kersen en omdat de kapha snel de neiging hebt om aan te komen. Is het beter om vet en zwaar te eten te vermijden , gewoon suiker is funnest voor een kapha maar honing kan wel weer wel .

Gezondheidsklachten die voor komen bij de kapha.

Verkoudheid.

Bijholteonstekingen.

Verstoppingen kan verergen, daarom is het belangrijk dat je lichte zuivel producten neemt. Geitenmelk en kaas,  tarwe en noten zijn niet geschrikt voor de kapha. Zoetige en sappige groenten kunnen beter vermeden worden, denk onder ander aan groente uit de nachtschadefamillie zoals de tomaat en courgette.

Recept voor de kapha.

Warme wortel-gember muffins met granaatappel.

100 gram volkoren en 50 gram boekweitmeel.

1 1/4 liter geitenmelk.

1 ei, 2 eetlepels maisolie.

1 eetlepel geraspte gember, 1/2 theelepel kaneel.

1 theelepel bakpoeder en 50 gram honing.

Zeef nu de bloen boven een kom, voeg de geitenmelk toe en de rest en roer alles goed door tot een glad beslag. Verdeel nu het beslag over de muffin vorm en zet deze midden in de oven op 180 graden zo 20 min. Laat ze naar de baktijd 5 min afkoelen en haal ze uit de vorm.

Als topping .

50 gram zachte geitenkaas en granaatappel pitjes en honing. Verdeel dit over de muffins en doe er vervolgens de granaatappel pitjes er op en de honing. Serveer direcht als een ontbijtje.

Morgen deel 2 van happy food.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.