Geen categorie

Gunden we onszelf maar meer tijd

Hoi allemaal

Gunde we onszelf maar meer  tijd om te herstellen, wat we allemaal voor bij zien komen . In de media , tv, kranten elke dag die leed, is er nooit iets positief te melden kan het ook anders, dat vraag ik mezelf af.Waarom is het op de tv of op Twitter zo veel ellende te zien. Is er nu niks positief te melden wat er wel goed gaat in de wereld. Waarom moet er n zo veel oorlog zijn , en waarom is iedereen gek geworden. Kunnen we dan niet meer na denken moet je oorlog met oorlog bestrijden is er geen andere mogelijkheid. Kunnen ze die personen niet gewoon in de gevangenis zetten en waarom hebben ze de macht hebbers dan gedoogd nu heb je overal oorlog en eerst was dat niet het geval. Want eerst was de machthebbers  misschien hebben den de mensen dit wel nodig, dat er bestuur is die de rechten van de mens niet schend. En dan misschien is er geen oorlog meer.

 

Gunden we onszelf maar meer tijd.

Wat is er veranderd, dat we zo gericht lijken te zijn  op het snel oplossen van pijn en ongemak?

Belangrijke verklaring is de toegenomen aandacht in de media, voor problemen en hun behandeling, onderschat die aandacht niet.

Laten we dus vooral niet doen, of alles vanzelf weer over gaat. Sommig leed ontstaat,  om  nooit meer te verdwijnen.

Een gemis van je geliefde, een zeldzame ziekte, of andere gebeurtenissen in je leven. Soms is behandeling nodig, maar sommige behandelingen kunnen je gewoon niet verhelpen.

De problemen even aankijken ,zonder iets te doen. masterly inactivity noemen de Amerikanen dat, waakzaam afwachten  durven we dat nog.

Het is nogal wat, in een tijd waarin je zelf kunt uitzoeken wat er allemaal scheelt. De behandeling aan een zeldzame ziekte die kun je genezen ,maar de sombere gedachten die gaan niet vanzelf weg. Daar heb je weer andere behandel methode voor.

Groetjes Angelique