Geen categorie

Dyslectie en taalproblemen

Dyslexie is niet alleen een taalprobleem maar vooral ook met informatie omgaan.

Omdat onze brein de informatie anders herschikt dan wie niet dyslectisch is. En daarom is het voor sommige mensen moeilijk te begrijpen wat die ander bedoelt. Zijn alle dyslectische personen daarom gelijk , chaotische denkers? Geenszins niet . Omdat dyslectici kunnen namelijk tappen uit de bronnen die inzicht en creativiteit naar boven brengt. Door de verstoring in hun linker hersenhelft waar de afdeling taal zich bevind.Heeft de rechterhelft zich meer ontwikkeld, zo kunnen wij de problemen met lezen en schrijven geleid hebben tot het ontwikkelen.

Afbeeldingsresultaat voor dyslectie

Wat resulteert in sterke eigenschappen.

Op communicatie vlak, leiderschapsvaardigheden, en een makkelijke omgang met andere mensen. Het kan geleid hebben tot een scherp analytisch inzicht, en een originele manier van denken. Want humor en een snelle manier van  denken dat kunnen de dyslectische mensen goed.

Want ja wij zijn nu eenmaal goed in structureel anders aanpakken van het probleem waar anderen in blijven steken.

We dragen bij het denkproces in de organisatie en zorgen er ook voor dat anderen ook hun blik verbreden. Want ja ik kom altijd met nieuwe ideeen, op de proppen waar een andere persoon met niet dyslectische denken meestal stagneert, in hun leidinggegeven.

Dyslectici zijn ook vaak registratie denkers, leidinggevenden filmmakers, creatievelingen en kunstenaars of gewoon mensen zoals jij en ik. Omdat deze kwaliteiten meestal onderstaan als een onbewuste of bewuste anders zijn, als voordeel worden ingezet.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.