food,  ideeën

9 slimme tips

Ho allemaal

9 slimme tips

Iedereen kan wel slimme tips gebruiken om minder te verspillen,wist je trouwens dat we persoon 50 kilo weg gooien. Met mijn 9 tips komt daar nu een einde aan, zeg nu zelf is wel weg gegooid geld.

1 Tot wanneer is het houdbaar.

Ken jullie het verschil tussen t.h.t en t.gt of tht is de afkorting van ten, minste houdbaar tot. Dat betekend dat je het product nog gewoon kan gebruiken, ruikt het niet meer fris dan gooi je het pas weg.

2 Ijs opeten .

Bewaar de roomijs niet te lang in de vriezer ondanks de temperatuur bevriest het ijs nooit helemaal. Door het vet wat er in zit, bewaar maximaal 3 maanden.

3 Vers eitje.

Twijfel je of je eieren nog vers zijn, leg een ei in een glas met water blijf hij drijven dan is hij niet vers meer. Zink het naar de bodem dan is hij nog vers.

4 Vooral ruiken.

Yoghurt blijft langer vers dan je denkt, een dicht pak blijft een week langer vers. Het is vooral goed ruiken er aan is hij nog goed kan je hem nog eten.

5 Hoe koel.

Zorg er voor dat je koelkast en vriezer de juiste temperatuur heb, Koelkast moet 4 graden zijn en de vriezer -18 graden  bij deze temperatuur kunnen  de schimmels niet groeien.

6 Hummus.

Heb je hummus over? vries het in, gebruik het om soepen  dikker te maken, of maak er een vegetarische burger van. Meng de hummus samen met paprika en ui doop die vervolgens in de ei en bak hier de burgers van.

7 Fris mengen.

Heb je maar een eetlepel creamfraiche nodig voor een gerecht , gebruik de rest voor de pastasaus. Of mix de cream fraich samen met geraspte kaas heb je een sausje voor de bloemkool.

8 Eerst bakken.

Rundvlees blijft langer goed als je het eerst bakt, en daarna pas in vriezen. verwerkt vlees of hamburgers  kun je beter na de t.h.t datum gebruiken.

9 Afterparty .

Te veel snacks en koekjes over, de verpakte koekjes  die luchtdicht zijn kun je in vriezen. Ze blijven zeker 3 maanden goed, ook taart en bladerdeeg hapjes vries je makkelijk in.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge