Moeilijk gedrag
Moeilijk gedrag hoe ga je daar mee om, als organisatie en wat moet je vooral niet doen.
Er bestaan verschillende soort mensen , die het gedrag van een ander uitlokken. Wat resulteert in onwenselijk gedrag, zowel op de werkvloer en de hogere top.Wanneer je steeds vast loopt op je werk en in het contact met andere mensen, kun je je heel machteloos voelen. Anderen vinden jou altijd maar lastig. Soms begrijp je niet waarom ze zo boos op je worden. Je bedoelt het misschien wel goed en snapt niet wat het probleem is. Of je snapt het wel, maar het kan je niet schelen. Je denkt: zo ben ik nou eenmaal.
Meestal zit de karaktereigenschappen in de weg.
Iedere kind  of volwassen is wel eens lastig, kwaad, impulsief of onzorgvuldig. Zeker in de pubertijd als ze nog moeten leren om hier mee om te gaan, kunnen heel veel  ouders daarover meepraten. Slecht luisteren, boos worden, te laat thuis komen, uren op de bank hangen. Dat hoort bij het opgroeien. Maar bij iemand met een gedragsstoornis heeft,  deze karaktertrekken vaak heel extreem en duren ze lang. Voordat iemand is gekalmeerd, en meestal gaat er een woede aanval vooraf. Dat zorgt ervoor dat je omgeving er moeilijk mee kan omgaan, maar ook dat je er zelf veel last van hebt. Je komt in het leven steeds dezelfde moeilijkheden tegen en het lijkt alsof je hier geen greep op hebt.
Gedragsproblemen.
Gedragsproblemen en gedragsstoornissen liggen in elkaars verlengde. Je hebt een gedragsprobleem als je gedrag vertoont dat vooral door je omgeving als storend wordt ervaren. Voorbeelden van gedragsproblemen zijn driftbuien en woedeaanvallen, agressief gedrag, pesten en grensoverschrijdend gedrag.
Gedragsstoornissen zijn ernstiger dan gedragsproblemen. Je hebt een gedragsstoornis als je je aanhoudend negatief, opstandig, vijandig of agressief gedraagt. Op zo’n manier dat je dagelijkse functioneren erdoor wordt beperkt. Grensoverschrijdend gedrag komt relatief vaak voor bij gedragsproblemen of gedragsstoornissen. Er is sprake van grensoverschrijdend gedrag wanneer je de wet overtreedt, bijvoorbeeld door iets te stelen uit een winkel, of als je lichamelijk geweld gebruikt tegen anderen
Misschien herken je dit wel in het bedrijfsleven zie foto hier onder.
Welke type ben jij als jij je zelf omschrijven.
De Bepaler.
Dit doet hij of zij met andere de bepaler maak zich groot en belangrijk, hij of zij is vooral ondernemend en dominant. En taak gericht hij of zij straalt weinig wij-gevoel uit.Ga op zoek naar de leider in je zelf zo krijg de bepaler in beweging, maak je zelf groot en geef daarbij te gelijkertijd erkenning aan de inhoud van de boodschap. Je kan zeggen daar heb je een punt of je heb gelijk zolang je het maar meent.
De leider.
Dit doet hij of zij met anderen de leider bemoeit zich overal mee heeft over al een mening over en zorgt er voor steeds voor dat hij of zij in de belangstelling staat . Eerst gaan de mensen mee met de leider maar op den duur gaat dat vervelen.Roep de leider in je zelf om hoog en roep de leider tot order zeg duidelijk : ho wacht! nu wil ik dat je naar mijn luistert. Tot dat de leider inbindt en gehoorzaamt.
De ondersteuner.
Dit doe hij of zij met anderen , een ondersteuner wil een andere erkenning geven. Hij of zij vind de relatie belangrijker dan de taak of inhoud. Zet de opstandige in je zelf naar boven , daarmee prikkel je de ondersteuner uit zijn patroon. Zeg iets kritisch ? wat vind jij of wat denk je er van  of op deze manier komen we er niet .
Het is belangrijk om het moeilijk gedrag te veranderen, je zal eerst tegenstand krijgen maar als je het goed aan pakt krijg je verandering. Want ja gedrag is niet in een dag af geleerd er is veel geduld en duidelijk toepassingen nodig. Om het moeilijk gedrag beetje beetje af te breken. Heel veel mensen zullen het ontkennen of ze geven een ander de schuld, je kan alleen de visueel cirkel door breken , als je die gene aanspreekt om haar gedag.
Heb jij een gedrag probleem, en herken jij je zelf in de onderstaande.
- Je hebt vaak ruzie met anderen
- Volwassenen noemen je dwars of opstandig
- Je vertoont asociaal gedrag: liegen vechten, spijbelen
- Je bent niet gevoelig voor straf
- Je bent druk en vaak impulsief
- Je komt met de politie in aanraking
- Je ouders en leraren hebben het gevoel je niet meer aan te kunnen
Neem dan contact met mijn op, om jouw te ondersteunen en te helpen. Zodat jij weer beter in het leven staat, want ja het leven is al zo zwaar dan zal het fijn zijn als er iemand is waar je mee kan praten.
Groetjes Angelique