Personal branding,  Werk Tips

Wat is de beste manier om een cv te starten.

Na mijn onderzoek bleek dat recruiters gemiddeld 6 seconden doorbrengen op jou cv!Ja ik lees hem ook zo.

Dat betekent dat je recruiters moet geven wat ze willen zien in de oogwenk . Maar hoe? Een overzichtelijke cv. Een goed cv is een samenvatting dus zet de informatie neer waar recruiters naar op zoek zijn. Nu  zal ik uitleggen hoe je deze informatie, neer kan zetten zodat je de aandacht van de werkgever krijgt. Een goede resumé is een samenvatting die bovenaan de pagina – in de meest prominente positie staat. Gebruik deze samenvatting om de aandacht van de recruiters aan te trekken.

graphs, job, laptop

Een samenvatting van de CV’s is een korte, en een slimme inleiding die jou carrière vooruitgang biedt, en waar de vaardigheden in voor komen.

Nu een voorbeeld wat goed staat en wat niet goed staat, zodat het duidelijk en overzichtelijk is voor de recruiter.

1 Goed.

Administratief assistent met +3 jaar ervaring in een Administratief bedrijfsomgeving. Uitgaande en detailgericht, ik ben bekwaam professionele die relaties opbouwt  en onderhoud. Ik heb een Associate’s Degree in Office Administration.

2 Fout.

Administratieve assistent die zinvol werk in een bedrijfsomgeving zoekt waar ik mijn vaardigheden kan leren en ontwikkelen.

Een samenvatting bestaat uit volgende onderdelen.

  • samenvatting vaardigheden
  • Samenvatting van de kwalificaties
  • competenties
  • Resumé Samenvatting Verklaring.

Denk eraan als je een lift pitch of  een sales pitch moet geven dat je weet wat je kan zeggen d wanneer iemand zegt: “Zo. Vertel mij eens iets over jezelf.

Dus, wie moet een professionele resumé-samenvatting gebruiken? Professionals.

Een professionele samenvatting voor een CV moet bovenaan de contactgegevens staan. Je zult merken als je de deskundigen naar deze ruimte zal verwijzen. Dat de prime real estate-het penhouse van je cv zal zijn. Wat je ook doet, het eerste wat een recruiter zal doen is naar je cv kijken.

Wanneer de recruiter de samenvatting van je CV’s het eerst ziet, dan ziet hij dat je een meerwaarde bent voor het bedrijf. Dus verspil deze ruimte dan ook niet.

Een goede samenvatting bestaat minimaal uit zes zinnen , bedenk de recruiter leest maar in 6 seconnen. Dat converteert naar ongeveer 20 of 30 woorden, dat is ongeveer de lengte van een Tweet. Besteed ook de aandacht aan het feit dat een recruiter een document scant, over de grote tekstblokken die zal hij overslaan. Met dat in je gedachten kun je overwegen om de samenvatting van je cv op de korte zijde houden.

Belangrijk dan is het eerste wat je moet zal jij jezelf aannemen als jij niet over komt bij een ander. Een goede samenvatting zorg ervoor dat je op de tafel van recruiter komt, wil je daar zijn pas hem dan aan.

#cv, #recruiter, #werkgever

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge