online,  Personal branding

Hoogsensitieve blogger.

Hoe is dat nu leven als een hoogsensitieve blogger, die teveel prikkels binnen krijgt.

Wat ik vooral heb geleerd is om meer bij mezelf te blijven, als ik over mijn grenzen gaat. Ik doe heel veel dingen tegelijk, en als ik geen adem pauze inlast dan wordt ik echt moe. Ik schrijf ik doe aan verschillende vrijwilligersfuncties, ik doe aan yoga en meditatie en geef healings. Daarnaast heb ik sollicitaties lopen bij verschillende bedrijven, afspraken voor mijn zoon en vooral door gaan.

Girl writing on a black keyboard

Waarom nu een kijkje achter de schermen bij een blogger, Waarom? Omdat ik zelf als HSP altijd erg nieuwsgierig bent naar wat er achter de schermen gebeurt bij een ander,en wat achter de ‘inlog’  gebeurt. Ik voel altijd de magie van het niet weten en wil dan dat die magie wordt opgeheven. Hoe doen anderen dit, of hoe doen ze dat. En waarom  lukt het hen, en hoe gaan ze om met mislukkingen? En omdat ik het zelf alles graag wil weten, geef ik daarom een kijkje in mijn keuken.

Online blog.

Ik heb gekozen voor een online blog ,zodat mijn blog helemaal alleen kan runnen. En ik kan dan zelf bepalen wanneer ik online ga. Ik geef tips en inspiratie die ik  via internet verspreid, ik coach mensen 1-op-1 via Skype. En organiseer regelmatig workshops om met meerdere mensen tegelijk te praten, om zowel mijn kennis als mijn aanbod te delen. Ik zet interessante tools online, en hoe je beste marketing technieken in kan uit te bouwen. Als HSP is dit een super fijne manier van ondernemen. Ik bepaal zelf wanneer ik werk, dus wanneer ik energie heb. Ik bepaal zelf met wie ik werk, door middel van intakeformulieren weet ik snel wie ik kan helpen en wie niet, zonder iemand te spreken. En als ik mensen coach dan doe ik dat op veilige afstand, ik voel via Skype of telefoon wel hoe ik iemand kan helpen, maar ik neem spanningen of andere negatieve dingen niet over. Na een coach gesprek ben ik vrij snel weer energiek met iets anders bezig.

Er zijn natuurlijk ook minpunten, zoals totaal geen inkomen, en geen vangnet waarop ik kan terugvallen.

De risico’s die je loopt om nieuwe projecten of samenwerkingen met bedrijven. Je moet het allemaal zelf doen, ook als je geen zin hebt. Soms werk je meer dan je wilt, de deur achter je dichttrekken is er meestal niet bij. Je bent zelf verantwoordelijk, voor je eigen inkomen.  Je eigen geluk en het welzijn van je klanten, je kunt je niet meer verschuilen achter collega’s of een (groot) bedrijf.

En heb jij het in je, om te gaan bloggen en te ondernemen.

Ik ben wel benieuwd of jij het ook in je hebt om te ondernemen. Ben jij wel veerkrachtig genoeg? Hou je van vrijheid. Of wil je zelf bepalen wat je doet? Heb je ergens een passie voor. Wil je die passie dan vooral delen of overbrengen op anderen ? Wil je mensen helpen. Waar wordt jij ongelooflijk blij van? En neem je het financiële risico op de koop toe. of heb je liever een vaste baan.

Als je er klaar voor bent om je eigen online blog te starten, ga er dan voor. Zoek uit wat je nodig hebt. Pluis het internet uit voor informatie over de techniek, de marketing, de sales, de administratie, etc.

Ik ben benieuwd of jij die stap ook durft te nemen? Zoja laat het me dan weten ik ben benieuwd.

Groetjes Angelique

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge