food,  kinderen,  reizen

San Francisco

Hoi allemaal

San Francisco is the food destination de stad  van immigranten waar dieptewortel en  ,culinaire tradities in ere word gehouden. Maar ook de liberale kosmopolitische stad waar creatieve, en jong chefs zich uitleven. Tradities en vernieuwing gaan hand in hand, in San Francisco. San Francisco is gezegend met een milde klimaat is een groen en vruchtbare achterland, en liggend aan de grote oceaan. De stad in bay area is hierdoor omringd met veel van de beste producten, die de verenigde staten te bieden heeft. Geen wonder dat de chefs zich er graag settelen, eten kun je er goed niet alleen bij de sterren resturants. En food truks maar vooral in de straten zelf is een echt een aanrader. Californië cuisine fresh loacal,dat was begin jaren 70 het het credo van alic waters. Chez panisse bakermat van de San  Francisco food revolution, is zeker een bezoek waard je stapt binnen een donkere bistro.  Gedecoreerd met knoflookstrengen en grote bossen bloemen.Je kan daar te recht voor de lunch , en pizza, om daar te eten is het noodzakelijk te reserveren. Farmers market een van de bekendste boeren markt is de Ferry Plaza Farms Market , buiten de ferry building is er op de dinsdag en donderdag,zaterdag. Bieden kleine regionale en vaak biologische boeren hun mooiste groente en fruit en vlees, kaas en brood aan. Nog een grote markt is de Heart of the City Farmers markt, die op woensdag en vrijdag. Op het united nations plaza word gehouden. Naast gewone marktkramen staan er ook veel eettentjes    waar je de heerste specialiteiten kan proeven.

San Francisco.

Traditioneel, voor goed eten dan kan je terecht in china town moet je de toeristische  hoofdstaat Grant Avenue gaan. Het dimsum restaurant City View restaurant zit in een achterafstraat en word aan geraden door de locals. In een ramp tempo rijd de bediening met trolleys met dimsum langs de tafels. Hoe eerder je komt hoe meer keuze je hebt. Niet ver van de china town ligt de swan oyster depot, een pijpenla waar vis word gegeten en verkocht. Het bestaat al sinds 1912, je eet aan lange marmeren  toog de verste  vis, schaal en schelpen die liggen.

San Francisco.

Beste reistijd:

De beste reistijd om Amerika te bezoeken, is in de periode april – november. Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meeste aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei en juni en september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. Tijdens de maanden juli en augustus is het niet alleen druk qua toeristen, maar kunnen de temperaturen ook flink oplopen. En de prijzen stijgen lekker mee, voor meer info klik je hier: http://www.amerika.nl/vliegtickets-amerika of http://3opreis.bnn.nl/bestemming/san-francisco

Voor tickes :

https://www.klm.com

http://www.vliegtickets.nl

Groetjes Angelique en veel plezier In Amerika.

Bron foto,s Google

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.