Geen categorie,  ideeën,  inspiratie,  lifestyle

Rommel in je huis is rommel in je hoofd

Hoi allemaal

Rommel in je huis is rommel in je hoofd er zijn een van die dingen die je niet in huis wilt hebben , en dat is rommel of je feitelijk daar wel plek voor hebt of niet. Het blijft altijd maar daar zo eenzaam liggen, en dat je denkt zo nu is het genoeg herkenbaar? doe er  dan wat aan elke dag gooi  je wat weg ,net zo lang dat jij het genoeg is vind. Iedereen doet het, alles maar vol stouwen en hoekje of kiertje, die er nog beschikbaar is . Maar ik ben niet zo want ik hou niet van rommel, ik hou van een overzichtelijke huis en ik ben best wel goed in om dingen  weg te  gooien. Omdat ik erg  onrustig word  van rommel in mijn huis ik al zal ik natuurlijk niet beweren dat het bij ons huis, minimalistisch in gericht is. maar ik heb extreme zwak voor om  alles wat er als rommel uitziet weg te gooien. Hoe hou ik het dan overzichtelijk ik maak een lijstje wat is rommel, wat mag blijven, en wat gaat naar een goed doel. Tenslotte moet je natuurlijk niet alles weg gooien, als het nog bruikbaar is en wat naar een ander persoon kan gaan die er nog aan heeft. Wat ik  vaak nog  doe is, een ruil feestje voor je gebruiken spullen en wie weet kan ik er een  ander nog blij mee maken.Maar weet je trouwens als je huis een weerspiegeling is van jouw gemoed stand hoe jij je voelt, en soms kom je tot besef dat eigenlijk dat je  die  spullen helemaal niet nodig hebt. Want heel veel mensen vullen hun leegte op  met spullen omdat ze de warmte en liefde van andere proberen op te vullen.

Rommel in je huis is rommel in je hoofd.

Maar hoe pak je het nu aan.

1 Maak een lijstje van de spullen die aanwezig zijn in je huis.

2 Maak nu ook een lijstje wat mag weg, wat mag blijven, en wat mag naar een goed doel.

3 Als je  paar vrije dagen achter elkaar te kunnen spenderen aan het opruimen, zet je er dan toe om je hele huis in die week op te ruimen. Het zal een zware taak zijn, maar als je gemotiveerd blijft lukt het je.

4 Doe een kamer te gelijk en onthoud , als je begint met opruimen ben je misschien geneigd om je hele huis ondersteboven te trekken en elk meubelstuk meteen van zijn plek te halen.

5 Dat lijkt een goed idee maar het maakt zo’n troep van je huis dat je denkt dat het nooit meer goed komt. Richt je dus op één kamer tegelijk.

6 Nodig vrienden uit, Opruimen is veel leuker en beter te behappen als je hulp hebt van anderen. Of het nu je huisgenoten zijn of behulpzame vrienden die het leuk vinden wat tijd met je door te brengen. De tijd gaat veel sneller als je het samen doet en het maakt het hele proces een stuk leuker voor jouw.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.