Eigenbaas,  ideeën,  inspiratie,  Lifecoaching

Doen waar jij plezier aan beleeft

Hoi allemaal

Doen waar jij plezier aan beleeft ,het is niet makkelijk om alle dingen te doen waar je plezier aan beleeft. Wat zo ontzettend  moeilijk is voor velen dat ze eigenlijk niet meer weten wat je ze eigenlijk  willen doen. Iedereen is het plezier maken  kwijt wat wij als kinderen hebben geleerd, gewoon plezier beleven. Dit onderwerp hou me steeds meer bezig, leven wij nu in een wereld waar plezier niet meer is  maar dat het plaats heb gemaakt voor alleen maar werken. Om me zelf in beweging te houden maak ik gebruik van trucs, ik sla mijn ideeën op in boekje wat ik heb gemaakt. Vele invalshoeken zijn gericht op arbeidspsychologie en positieve indrukken, die ik op doet die dag. Daarnaast put ik uit de volgende oplossingsgerichte en aandachtsgerichte praktische tips voor organisaties. In mijn timemanagement doe lijst, schrijf ik  steevast welke dagen ik lol gaat maken met mijn zoon. Alle ideeën staan in enkele lijstjes ,om voor mijn zelf en mijn zoon overzichtelijk te houden. En als het wel eens tegen zit, dat gebeurt wel eens dan is het nog geen ramp omdat ik altijd een back up plan heb. Om mijn dromen uit te laten komen, en ik ga niet graag met mensen om die een ander discrimineren. Of beledigen, dan zit ik mijn tijd te verdoen heb ik geen zin in. Maar vaak is het pijnlijk om je eigen beperking onder ogen te zien, en om te zien hoe je afscheid neemt van je illusies. Bij het bedenken en doen waar je plezier aan beleeft staat bij mijn hoog in vaandel. Gelukkig kon ik ook gelijk naar mijn lijstjes grijpen om toch meer plezier te hebben wat ik graag doet.

Doen waar jij plezier aan beleeft.

De rol van passie sommige mensen streven naar leven vanuit een passie, een allesoverheersende hartstocht. Ze weten nog niet welke passie ze hebben en daarom gaan ze er vol tegen aan, ze verwachten dat de passie hun leven een doel zal geven. En die zelfde passie zal ze vanzelf de wilskracht en energie geven omdat doel te behalen. Als je eenmaal die passie hebt, gaat alles vanzelf dat is natuurlijk het idee. Ben jij opzoek naar passie? Vergis je dan niet: als er voor jou een sterke passie bestond, dan zou die overal doorheen merkbaar zijn. Maar passie hoeft je niet op te zoeken, hij dringt zich aan op jouw.

Doen waar jij plezier aan beleeft.

Heb je een droom het kan dan een fijne gedachten zijn, om deze is naar boven te laten komen en kijken of het misschien haalbaar is. Maar begin wel klein en bouw het langzaam op, alles in niet in een dag gebouwd maar over een langere tijd. Laat je vooral niet opjagen door anderen doe het wat jou beter schrikt, maak je ook geen zorgen als je niet meer weet waar je passie ligt. Je mag gewoon leven zoals jij gewend bent, niemand is verplicht om iets speciaals te presteren. Wij kunnen nu eenmaal, niet helemaal heel bijzonder zijn.

Foto’s komen van Google.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.