Eigen liefde,  kinderen

Miste je als kind een liefdevolle verbinding.

Met je ouders dan creëert het blokkades, met gevolgen voor je latere leven.

Zowel het begrijpen van jouw rol als hooggevoelig kind, zal het toelaten van verdriet en boosheid de rest van je leven mee dragen. Dit verandert zodra je goede band krijgt met je ouders, er ontstaat namelijk ruimte voor liefde. Het is onzichtbaar maar wel aanwezig, en als kind die geen liefdevolle verbinding heb. Zal het altijd zich als een verloren ziel voelen, en de pijn met zich mee dragen voor de rest van zijn leven.

Oog, Blauwe, Menselijk, Bekijk, Wimpers, Deksel

Het ontbreken van een emotionele, liefdevolle band is moeilijk te duiden vanwege het subtiele karakter ervan.

Ogenschijnlijk lijkt het alsof je als kind niets tekort kwam, je bent goed verzorgd en gewassen  en voor de buitenwereld leek jullie gezin heel normaal. Toch voelde je dat er niet voldaan werd aan jouw behoeften als kind. Het verschil met andere gezinnen werd steeds duidelijker. Bij anderen waren er wél complimentjes, belangstelling en genegenheid. Wanneer je dit verschil bemerkt, ontstaat er vaak verwarring: waarom ging het bij ons thuis heel anders? En lag dat aan mij?

Het is moeilijk om  je vinger op te leggen, het is niet zozeer dat je ouders(s) iets deden wat niet prettig was. Het was het grote ontbreken van liefde en aandacht, onzichtbaar maar altijd aanwezig op een voelbaar op intuïtief niveau.

Ziel, Dood, Aflossing, Eeuwigheid, Licht, Psyche, Sfeer

Eenzaamheid op elke niveau.

In gezinnen als deze is er weinig affectie, warmte en kusjes knuffels zijn vooral voorbehouden aan feestdagen. Waarbij het dan ook meer als een verplichting voelt dan een knuffel uit liefde. Dat zal in latere leeftijd een grote rol gaan spelen als zij een relatie krijgen met iemand, want ze kunnen niet voelen wat een ander nodig hebt.

Niet alle ouders zijn in staat om een liefdevolle band met hun kind op te bouwen, een voedend contact op emotioneel niveau. Sommige ouders hebben hun eigen pijn diep weggestopt, in het onderbewuste. Waardoor het een blokkades vormt, in de omgang met het voelen van de pijn en liefde.

En vaak krijgen deze ouders een kind die hooggevoelig is met een hogere doel in het leven.

Een hooggevoelige kind fungeert als een soort attente, door zijn verhoogde bewustzijn brengt hij bij de mensen om zich heen gevoelens uit het onderbewuste aan de oppervlakte. Dit is het vermogen waarmee ze zijn uitgerust, daar heeft de ouder geen weet van. Wél merken ze dat hun weggestopte pijnlijke emoties voelbaar worden, door de aanblik van hun kind. Met als gevolg dat ze hem of haar de schuld geven van onprettige gevoelens. In de ogen van de ouder is dit hooggevoelige kind een enorme lastpak, en vragen ze zich geregeld af waaraan ze “zo’n kind” verdiend hebben.

Met als gevolg dat het kind aan zichzelf gaat twijfelen, en de beschuldigingen van de ouders voor waar aanneemt. De overtuiging dat het niet deugt, wordt verankerd in het onderbewuste.

De gevolgen op latere leeftijd is erg aanwezig.

Omdat de gevoeligheid van een hooggevoelig persoon, ook voor andere mensen merkbaar is. Zet de afkeuring zich vaak op latere leeftijd voort. Als hooggevoelig persoon weet je, wanneer iemand niet de waarheid spreekt. En dat is door een hooggevoelig persoon meetbaar waardoor iemand onbedoeld de pijn van de ander voelt. Wanneer je voelt dat de ander afstand neemt, word je bevestigd in het gevoel dat je als kind al had. Zie je wel? Ik ben anders dan de rest. Er is iets mis met mij,  en je laat jezelf niet zien zoals je werkelijk bent.

Afscheid van verlangen die je hebt als kind.

Het daadwerkelijke besef van tekortkoming maakt je verward, en je hebt tijd en ruimte nodig om de puzzelstukjes op hun plek te leggen.

Met dit besef groeit ook het verdriet dat je als kind hebt ervaren, maar nooit zal je dit  toegelaten. Het is belangrijk om deze verdriet en  boosheid nu wel de ruimte te geven.

Ook vindt er een vorm van een rouwproces plaats: afscheid nemen van het verlangen naar de ouder die je graag had willen hebben. Het blijven hopen op steun en begrip of een liefdevol woord, voed je onzichtbare wonden.

Je eigen inzichten zal je helpen te helen.

Het is bevrijdend als je op energetisch niveau inzicht krijgt, in je eigen patronen en die van je familie. Wanneer je voelt waarom jouw ouder dat deden. En dat het niet aan de één of de ander ligt, maar aan de combinatie van jullie twee. Een ouder die geen pijn en verdriet wilt of kan voelen en een kind dat deze pijn aan de oppervlakte brengt. Vaak speelt dit thema al meerdere generaties mee.

Het ontdekken van de blokkades die je in de loop der tijd uit zelfbescherming hebt opgebouwd, geven je inzicht in het ontstaan ervan. Je eigen pijn en die van je ouders worden daar door helder. Wanneer je deze blokkades opruimt, schept dit ruimte voor heling en vergeving naar je ouders toe.

Vind je dit artikel interessant deel hem dan door.

Groetjes Angelique

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge