food,  mexico

Holly mole uit Mexico

Holly mole uit Mexico wat is dat lekker, echt een wereld gerecht.

Wereld gerechten en rondreizen   gaan goed samen. In elk wereld deel hebben ze heerlijk gerechten, probeer het eens uit en je zal verstelt staan van de smaken. De kruiden is niet als in  Nederland peper en zout, zo saai ik hou van warme kruiden. Kaneel of andere warme  kruiden die mijn eten net even die pit geven die ik verwachten van mijn gerecht. Daarom experimenteer  ik altijd met andere wereld gerechten, om de smaak te proeven en te beleven.

 

Afbeeldingsresultaat voor kip mole

Holly mole perfecte kip uit Mexico.

Wat heb je nodig voor dit recept.

8 Kippen dijen

3 Teentjes knoflook

2 Rode pepers zonder de zaadjes

1 Rode ui in ringen

1 3/4 Kop gehakte tomaten in blokjes

1/4 Kop zure room

1/4 Kop donkere chocolade in stukjes

2 Eetlepels olijfolie

2 Eetlepels pindakaas

2 Eetlepels gemalen komijnpoeder

11/2 kaneel

En sap van 1 citroen.

Bereiding.

Wel de rode pepers in een kom met warm water om hun zachter te maken.

kruid de kip aan alle kanten met de kruiden en hou een een beetje kruiden over .

Bak de uien en de kruiden tot een heerlijke aroma en voeg vervolgens de peper zonder zaadjes toe en gooi het water van de pepers niet weg.

Voeg vervolgens de knoflook  en de tomaten en de water toe en puree alles met een staafmixer tot een glad mengsels.

En zet even laag doe vervolgens de pindakaas er bij en roer nog maal even door. Haal de kip uit de saus en doe vervolgens, de chocolade er bij om de saus dikker te laten worden. En roer  nog even door dat de chocolade is gesmolten, en doe vervolgen de kip er bij en laat alles op een laag vuur gaar koken.

Eet smakelijk.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.