Heerlijke wintersoep
Heerlijke wintersoep het is tijd voor soep, alle groenten verzamelen.
Soep heeft alleen maar voordelen, het is zo klaar en je kunt er je restjes in kwijt. En het gerecht laat zich nog makkelijk invriezen ook nog, ieder gezin heeft wel een favoriete soep. Â Mijn nieuwe favorietensoep is met heel veel groenten er in. En zeker als je van buitenkomt, uit die koude wind en je eigen opwarmen kan warmen , met een kom warme soep.
Heerlijke wintersoep romige spruitjessoep met mosselen.
Het zilte van de mosselen passen goed bij de bittere van de spruitjes. Lekker met verse gehakte bieslook.
Voor 4 personen.
1 ui gesnipperd.
1 el boter, 1 winterpeen geschild en dobbelsteentjes.
500 gram spruitjes, schoon gemaakt en gehalveerd.
1 liter groenten of kippenbouillon.
2 eetlepels grove mosterd.
125 gram crème fraîche
500 gram voorgekookte mosselen, uit de vriesvak.
3 eetlepels fijngehakte bieslook.
2 prei in ringen en gewassen.
Fruit de ui in de boter, voeg de blokjes peen en de preiringen toe en bak circa 4 minuten om. Roer de gehalveerde spruitjes toe, en giet de bouillon er bij.En laat de soep nu 15 minuutjes pruttelen op een laagvuur. Prak intussen de spruitjes langs de rand een beetje fijn, en voeg de grove mosterd toe en roer het door. Schep nu met een pollepel de bouillon in een kom en voeg de crème fraiche door tot een egaal papje. Giet dit nu terug in de pan en doe de mosselen er nu bij en laat alles nu even door warmen niet komen, anders worden de mosselen te gaar.
Smakelijk eten en tot de volgende recept , of zie hier volgende heerlijke recept.  i-love-food-and-amerikaÂ
Groetjes Angelique