Geen categorie

Complimenten

De kracht van een pluim, complimenten geven zit niet in de aard van nuchtere Nederlanders.

Terwijl het toch een heel effectief is, na een schouderklopje van de baas. Zijn we meteen meer betrokken en extra productief, maar het moet wel gemeend zijn anders geld het niet.  Nog effectiever dan een compliment van de baas, is de waardering van collega’s.

Gerelateerde afbeelding

 

Doe maar gewoon doe je al gek genoeg.

Complimenten voor ons werk en tijd en aandacht van de manager vinden we belangrijker dan goed salaris. Een compliment dat direct op het moment van goed gedrag wordt gegeven, maakt meer indruk dan een bonus aan het einde van het jaar. Helaas zit het geven van complimenten niet echt in onze volksaard van onze nuchtere Nederlanders.

In Amerika zijn ze er gek op, om complimenten jouw een compliment te geven. In Amerika is schouderklopjes uit delen op de werkvloer normaal, maar wij vinden het al snel overdreven. Wij zullen gelijk denken doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Voor ons het  vanzelfsprekend dat iemand zijn werk goed doet, daar word je toch voor betaald toch. Dan is er ook geen enkele reden om nog extra complimentjes te geven, maar als wij het zal doen dan werken de werknemers harder.

Afbeeldingsresultaat voor pluim geven

Leren om complimentjes te geven.

Een nieuwe cursus volgen in het nieuwe jaar, natuurlijk en zeker als het groots effect heb bij je werknemers. Want een compliment geven is verdraait moeilijk, en wanneer geef je hem nauw en hoe voelt dat om er eentje te krijgen. Voor je werkzaamheden, die jij van zelfsprekend vind maar eigenlijk een compliment waard is.

Leuke links voor een cursus:

www.icademy.nl

www.adriba.vu.nl  

http://www.logikos.nl 

Welke cursus je ook kiest, laat me dan weten welke jij gaat doen verder lezen kracht-van-creeren 

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge