Lifecoaching,  Werk Tips

Heb jij ook zo last van werkstress

Jij kan er meer tegen doen, dan jij denkt aan je werkstress.

Werkstress is een optelsom van factoren, een  te hoge werkdruk. Ongewenst gedrag tussen collega’s, of emotionele gebeurtenissen tijdens het werk. Kunnen de werkstress alleen maar verergeren, maar aan de andere kant kun je veel steun van je  collega’s of leidinggevende . Om de ontwikkelingsmogelijkheid te bijinvloeden is vrijheid the key, om je werk zelf in te delen. Dan kan het ervoor zorgen dat je stress steeds meer afneemt.

Maak helderde afspraken , zo kom je ook een stukje verder.

1 Door  over werkdruk te praten of in individuele gesprekken, zoals in een  teamoverleg. Maak je het meer bespreekbaarder , zo komen  de knelpunten  ook eerder boven water.

2 Een heldere opstelling van de afdeling helpt medewerkers, om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Bespreek deze altijd met je medewerkers., om in kaart te brengen wat er speelt.

3 Helder communiceren krijg je ook  duidelijke opdrachten , zorgt ervoor dat medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt. Zo voorkom je taak onduidelijkheid, op de afdelingen.

4 Bespreek samen met je medewerkers om aan het begin van de week, een haalbare doelstelling opstellen te stellen het geeft steun en vertrouwen.

Afbeeldingsresultaat voor werkstress grappig

5  Een juiste balans tussen werkhoeveelheid ,en de capaciteit van medewerkers vermindert de werkdruk. Een tijdelijke klanten stop, kan lucht geven aan de organisatie en de medewerkers.

6 Bespreek samen met je leidinggevende aan het begin van de week, een haalbare planning en maakt knelpunten direct zichtbaar en geeft overzicht.

7 Door je werk in blokken te plannen, houd je meer overzicht. Rond werk eerst naar tevredenheid af voordat, je aan een nieuwe taak begint.

8 Door te bekijken waarom je sommige taken niet afkrijgt, kun je de oorzaak aanpakken. Om het bespreekbaar te maken met je leidinggevende.

9 Neem vaker pauze om je hoofd leeg te maken, het zal een stuk schelen als je het niet zal doen.

10 Doe je telefoon uit tijdens de vergadering, je mist niks en het staat slordig als je in vergadering bent.

Veel plezier met mijn checklist, en pas het toe in het bedrijfsleven. Zo krijg jij als ondernemer of bedrijf gelukkiger mensen van.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.