food

Gezonde thanksgiving zonder de kalkoen

Gezonde thanksgiving zonder kalkoen, met heerlijke zoete aardappel.

Iedereen weet dat de kalkoen  het middelpunt  is van de aandacht op T-Day, maar het zou Thanksgiving niet zijn zonder de gehele squad. Met  heerlijke aardappelpuree, groene bonen , zoete aardappel. en natuurlijk cranberry saus! Ik testten hier  in mijn hoofdkwartier, mijn eigen mini-Thanksgiving feestje, zonder kalkoen.

Echte aardappelpuree zonder een toefje Cranberry saus is voor mijn geen aardappelpuree.

Afbeeldingsresultaat voor aardappelpuree met cranberrysaus

Zou het echt een feestje zijn als je niet cranberry saus toe zal voegen aan je aardappelpuree. Dan heb je zo kale pure zonder die bijzondere smaak wat je echt krijgt met cranberry saus!? Ik heb een teentje  geroosterde knoflooktenen gebruikt,  om nog meer smaak toe te voegen.  Zonder alle extra boter en melk!.

Recept voor de aardappelen puree.

1 Kilo rode aardappelen, in blokjes gesneden

1 bol knoflook

paar takje tijm

1 eetlepel olijfolie.

Zout voor het water.

Breng de aardappelen aan de kook, en laat het zo 15 koken. Doe het zout er bij in het water.

Doe nu een knoflookbol zonder de boven kant, op aluminiumfolie besprenkelen met olijfolie en tijm en knoop hem dicht. Paats het nu op een bakplaat en laat het 25 min poffen.

Giet het water af, maar spaar een beetje voor de aardappelen, druppel de olijfolie over de aardappelen. Voeg de 2 knoflook teentjes of meer als je dat lekker vind. Door het puree en prak het fijn samen, met de aardappeltjes tot een puree een beetje zout doe de rest. Dien het op met cranberry saus.

tone-it-up-recept-thanksgiving-gezonde-kanten-6

Bij gerecht Boontjes met uien en Champions.

1/2 pontje boontjes.

1 ui

1/2 bakje Champions.

Kook heel kort de boontje gaar, het moet beetgaar zijn. Bak de uitjes met de Champions in olijfolie peper en zout voor de smaakt. En hussel het door mekaar. Zet de aardappel puree samen met boontje even in de oven, om het warm te houden.En ga vervolgens met de rest van de ingrediënten aan de slag, als je de zoete aardappel af bakt, haal alles uit de oven om de aardappel af te bakken.

Zoete aardappel.

zoet ontmoet hartig met dit gerecht! gemalen nootmuskaat,  gember en kaneel zorgen voor een aardse smaak.  Natuurlijk vul je hier mee de  zoete aardappelen de yum factor. Dit is zeker een favoriet bij onze  fans aan uw tafel!.

Nodig voor 3 personen.

3 zoete aardappelen.

1/4 cup ahornsiroop.

1/4 cup eiwit.

kaneel niet te veel snufje.

1/2 theelepel nootmuskaat.

1/2 gemalen gember.

snufje zout.

1 eetlepel bruine suiker.

1/3 fijn gehakte pecannoten.

Bereiding.

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 1 .Wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie en steek er een paar gaatjes met je vork. Bak 60-90 minuten, afhankelijk van de grootte van de zoete aardappel. Haal uit de oven en laat afkoelen. Houd de oven op 200 graden.

Stap 2. Schep de binnenzijde van de zoete aardappelen uit in een grote kom. Met een vork, prak je het  tot een gladde massa. Voeg ahornsiroop, eiwitten, kaneel, nootmuskaat, gemalen gember en zout. Roer goed door.

Stap 3.  doe nu in een ovenschaal een beetje olijfolie om het in te vetten, en doe vervolgens de aardappel puree er in en smeer het uit over de ovenschaal.

stap 4  Doe in een kleine kom, de bruine suiker en fijngehakte pecannoten. en roer het door mekaar en strooi het nu over de bovenkant van de zoete aardappel gerecht.

Bak het af op 25 min.

Eet smakelijk.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge