hoogbegaafdheid,  Lifecoaching

Slimmer zijn dan jouw

 Omdat ik dyslectische bent daarom houw van jou.

Blijkbaar moet je in deze maatschappij perfect zijn en mag je niet zijn om wie je bent. Jammer want niet iedereen is het zelfde, ik ben wie ik ben iemand met passie voor de mens. Passie voor het ondernemen passie voor het ontwerpen en vooral ik wil mijn zelf en willen zijn. Als dyslectisch  bent is het makkelijke om mensen om te gaan, maar meestal ik dit niet anders om. Veel dyslectische mensen belanden op het werk tussen wal en schip. Wat vervelende en onhandige situaties kunnen ontstaan, Niet je begrijpt en dat komt deels omdat je goed kan spellen of schrijven. En bovendien een eigen methode op nahoudt, valt dikwijls buiten de boot.

Daarbij krijgen dyslectische personen met het vooroordeel te maken.

Dus als je schrijfvaardigheden en leesvaardigheden, niet perfect is dan, dan zal je niveau ook wel laag zijn. Dyslectie  worden vaak af gerekend op basis van hun fouten en minder gewaardeerd om hun vaardigheden en kwaliteiten. Dat de dyslexie bovendien meer is dan een probleem met schrijven en lezen. Maar ook invloed heeft bijvoorbeeld mondelinge communicatie, en het organiseren op het werk. Het resultaat is dat veel dyslectische personen vroegtijdig hun werk verlaten, omdat ze meestal onder hun niveau presenteren. Waar meestal geen beroep word op gedaan om hun talenten en capaciteiten.

Afbeeldingsresultaat voor dyslectisch en taal

Slimmer zijn dan wie dan ook, dat is ook een onderdeel bij dyslexie.

Als iemand vertelt dat hij dyslectisch is mag hij er van uit gaan dat de luisteraar begrijp wat het inhoudt om dyslectische te zijn. Maar dyslecticus kan er beter niet op vertrouwen dat het een ander het begrijpt. Omdat de meeste mensen koppelt het schrijf en leesvaardigheden automatisch aan een laagniveau. En dat is nu een groot misverstand waar iedereen er aan mee doet. Want in praktijk blijkt dat de intelligentie van dyslectici vaak veel hoger is , dan hun lees en schrijfniveau doet suggereren.

Dus aan werkend Nederland, ga er niet van uit dat dyslectische personen niet slim zijn, want meestal ben ik slimmer dan jouw. Want ik ben wie ik ben , en als mijn schrijftaal niet perfect is wil nog niet zeggen dat ik het niet begrijpt. Ja deze coach wil gewoon werken op haar niveau, en omdat ik niet goed schrijft wil nog niet zeggen dat ik  dom bent.

Meer weten en wil jij weten wat ik voor jouw bedrijf kunt doen, neem dan gewoon contact op want ik ben meer dan taal. Of je wilt samenwerken met mij als blogger dan kom ik ook graag in contact.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.