Lifecoaching,  Personal branding

Recruiter ben jij eerlijk

Recruiter ben jij eerlijk als we jouw zal vragen wie ben jij, en wat draag jij bij.

De recruiter denk jij tegenwoordig niet meer in talenten, alleen maar in perfectie. Je moet 20 jaar zijn met dertig jaar ervaring dus een schaap met 5 poten die niet bestaat. Wie alleen maar zoekt in dit zegment wat zeg dit over jouw, wie niet buiten de kaders kunt denken is in mijn ogen geen Recruiter. Je word tegenwoordig al af gewezen wat je boven je brief zet. Dus let daarop als een brief verstuurt kijk naar wie je hem stuurt of het hij/zij is.

Afbeeldingsresultaat voor recruitment and selection

Recruiter trigger  jij kandidaten genoeg.

Niemand  zal direct op zoek gaan naar een nieuwe werk,  en  zal altijd rond kijken of er ergens anders een  mooie kans voorbij ziet komen. Dan zal deze persoon wel  getrieerd willen  worden om te solliciteren. De arbeidsmarkt bestaat voor een groot deel uit passief talent, en als de recruiter dit niet opmerkt dan laat hij veel talent lopen.

Passieve kandidaten laten zich op een andere manier benaderen dan actieve kandidaten en hebben een langer bewustwordingsproces dan actieve kandidaten.  Passieve kandidaten nemen bewust beslissingen over een functiekeuze en hebben  meerdere touchpoints nodig en doet daarom meer research dan een actieve doelgroep om tot een sollicitatie te komen.

Daarom is het belangrijk om naar de veranderen arbeidsmarkt te kijken.

Als je de juiste kandidaten wilt vinden moet jezelf ook maar eens in de spiegel durven kijken. Je kan iedereen wel afwijzen op hoe iemand jouw aanspreekt, wat straal jij dan  uit en wat is jouw rol hier in. Omdat niet iedereen het zelfde is als jouw, wat zegt dit over jouw als recruiter. Die alleen  opzoek is  naar mensen die net zo  zijn als jouw, maar dan krijg je een bedrijf. Die eentonig is in  beleid, en eentonig naar de buiten wereld. Persoonlijk zal ik daar niet willen werken, dag in en dag uit het zelfde werk wat is dat saai.

ac8891ec9448283943e774c356c032c4

Recruiter waar is jouw talent, om te leren communiceren naar de kandidaat toe.

1 Hoe communiceer jij naar de klant toe.

2 Geef jij de kandidaat positief feedback.

3 Behandel een kandidaat zou als jij behandelt wilt worden.

4 Het is nooit te laat om te leren.

5 Wees wat aardiger, en als iemand je wat vraagt geef dan normaal antwoord.

6 Geef de echte reden, en geen standaard reden die nergens op slaan.

Zoals je Nederlands is niet perfect, of je heb niet de juiste werkervaring of diploma,s , je past niet in de doelgroep die overigs nooit in jullie omschrijving heb gestaan.

 

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.