kinderen,  lifestyle

De talenten van een moeder

De talenten van een moeder leert efficient met de tijd omgaan.

Daarom zeggen ze toch altijd de ideale werknemer is toch een moeder, waarom omdat zij verstand heb van time management. Ze leert prioriteiten te stellen, improviseren, flexibel en effectief communiceren.

Dat zijn talenten die goed van pas komen op de werkvloer.

Dankzij die kwaliteiten kunnen moeders de zorg voor de  kinderen, uitstekend combineren met een volwaardige baan. Zowel parttime als fulltime , juist deze combinatie maakt de ideale werknemer een moeder. Dat geld natuurlijk ook voor de vaders in dit geheel, hun belang bij de ontwikkeling van de kinderen rechtvaardigt. Steeds meer werkgevers geven de vaders meer ruimte ,om hun kinderen op te voeden. Ze krijgen er loyale werknemers voor terug, zo zijn er nog meer redens te bedenken. Om de moeders als werknemer te koesteren, een substantieel aandeel van vrouwen in alle geledingen, van een onderneming is goed voor het bedrijfsleven.

Vrouwen zijn goed voor de economie.

Afbeeldingsresultaat voor ideale werknemer is een moeder

1 Efficiëntie.

Wie moeder word, krijgt er de verantwoordelijkheid voor een heel mensenleven er bij. Inclusief een serie openings- en sluitingstijden waar rekening mee worden gehouden. Van kinderdagverblijf, school, naschools opvang en clubjes. Die moeten allemaal worden ingepast in het dagelijkse programma, daar is gewoon geen ontkomen aan. De klok krijgt een centrale plaats in het bestaan, om de dagelijkse behoeften van hectiek, verplichten nummers en onverwachte gebeurtenissen. Die onlosmakelijk zijn verbonden met het leven van de kinderen, en dat noemen we voor uitdenken.

2 managen.

Wie kinderen dagelijks opvoedt komt bijna dagelijks en meer voorheen voor onverwachte situaties te staan. Ontsnappen is niet mogelijk, want een ouder is en voelt zich altijd verantwoordelijk net als een manager. Voor zijn afdeling of bedrijf, hoe krijg je een kind dat niet naar school wilt toch naar school. En hoe krijg je een onwillige werknemer toch zover die en noodzakelijk klus op te knappen? Truc uit opvoed en managementboek laat een kind of werknemer, kiezen uit twee mogelijkheden. Die jou beide zinnen, waardoor hij de indruk krijgt dat niet jij maar hij zelf bepaalt wat er gebeurt.

3 Communicatief.

Als je werknemer en kinderen een spiegel voorhoud, dan kun je het gedrag veranderen. Het is misschien cliche maar het geldt zeker voor de wijze van communiceren. Een moeder leert in de opvoeding van haar kinderen, dag in dag uit hoe je moet communiceren met mensen. met verschillende denkniveaus en een sterke eigen wil, hoe breng je het beste een boodschap over. Wat werkt wel en wat werkt niet, en hoe kun  je eigen grenzen stelt. Om conflicten te voorkomen, om bij de juiste moment water bij de wijn te doen. Ze leert ook hoe je duidelijk en bondig te formulieren, en redelijk en consequent te zijn.

Afbeeldingsresultaat voor ideale werknemer is een moeder

4 Uithoudingsvermogen.

Moederschap is hart werken, het eerst jaar moet onrechtvaardig weinig slaap inleveren. Naast liefdevolle overgave vereist het een groot uithoudingsvermogen. het begint al bij de bevalling een fysieke en mentale prestatie van formaat. Die een vrouw sterk maakt en geeft haar zelfvertrouwen, in hun eigen kracht.Hoe ouder het kind hoe meer op de  mentale uithoudingsvermogen van de vrouw. Iemand die een goede opvoeder wilt zijn moet, behoort liefdevol en consequent in zijn gedrag . En ongewenste gedrag af te straffen, dit sleept kinderen door moeilijke tijden heen.

5 Flexibiliteit.

Niets haalt het leven zo overhoop als het krijgen van kinderen, zowel praktisch als emotioneel. het vrije leven is voorbij, toch zo 18 jaar beschikbaar zijn en aanpassen aan het schoolleven. mee bewegen met de grillige slaapritmes van baby’s tot slapende pubers, met hun leeftijdgebonden behoeftes en humeuren. Inpassen in de griep periodes, clubjes voor de ontwikkeling en vermaak. Dat alles maakt flexibel en veerkrachtig want zonder flexibel instelling is kinderen grootbrengen en werken geen genot maar een last.

Kortom de beste werknemer is toch een moeder, die heb talenten die een ander niet echt onder de knie hebt. Ze kunnen time, managen, beter plannen, organiseren, flexibel, empathie. Dus aan werkgevers de taak om de huisvrouw een kans aan te beiden ik zoek nog een baan in organisatiepsychologie ik voel me sterk aanbevolen.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.