food

Clean food for athletes

Clean food for athletes do’s en don’ts before and after training.

Als je veel sport, doe je er  goed aan om extra op je voedingspatroon, te letten . Dan presenteer je ook beter, en de herstel gaat dan ook sneller. Klaar voor de start en af? En let op je voeding heel veel mensen blijven het zelfde eten toen ze nog niet sporten. Het is juist belangrijk dat je schoon eten gaat eten als je gaat sporten, zo krijg je de goede en gezondste eten binnen die je lichaam nodig heb.

Afbeeldingsresultaat voor sporters

Koolhydraten.

Spelen een grote belangrijke rol voor de brandstof voor je spieren, wanneer je sport moet je er voor zorgen dat je voldoende koolhydraatrijke producten eet. Fruit, aardappels, volkoren pasta. zilvervlies rijst of linzen.

Vetten.

Kies wel vooral de goede vetten de onverzadigde vetten, deze zitten onder meer in plantaardige oliën. Noten, vette vis en avocado. Overigens is het als sporter belangrijk om ook niet te weinig vet te eten. Als jouw lichaam niet na  intensieve inspanning niet voldoende over koolhydraten kan beschikken, Moet het de energie vooral uit de vetverbranding halen. Dit levert minder energie daar door kun je ook minder presenteren.

Eiwitten

Sporters hebben iets meer behoefte aan eiwitten als energie bron, en voor de opbouw van je spieren. Maar grijp niet meteen naar dure eiwitshakes, want de gemiddelde Nederlander krijg ruim voldoende eiwitten binnen. Door dat ze mee stal melk drinken, yoghurt, brood, rijst en pasta op het menu hebben staan.

Afbeeldingsresultaat voor sporters

Voor het sporten.

Maak slimme keuzes, eet zeker 2 uur voor je training geen voedsel meer met eiwitten of vetten. Deze blijven lang in je maag, waardoor je er tijdens sporten last kunt krijgen van een hoog vetgehalte in het bloed. En dat belemmerd bovendien het gebruik van koolhydraten: Vetverbranding levert minder energie dan koolhydraatverbranding, een glas melk of een gebakken ei is dus geen goede keuze.

Sport niet op een leugen maag, doe dit wel dan loop je de kans, dat je tijdens de inspanning minder energie heb en daar door eerder stop. Je kunt licht in je hoofd worden, omdat de glucosegehalte in je bloed veel daalt.

Na het sporten is het belangrijk dat je spieren weer herstelt.

Die je minimaal drie keer aan krachttraining neem dan extra eiwit, direct na het sporten. Dit zorgt er voor dat de spieren sneller herstellen, tip neem een bakje yoghurt en doe daar extra eiwit aan toe zoals fruit. Het is ook belangrijk dat je na 22,00 uur niet meer eet, als je wat nog eet na 22, oo uur slaat op als vet en dat wil jij natuurlijk ook niet na het harde werken.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.