Geen categorie

Jezelf verkopen

Jezelf verkopen 

Jezelf verkopen  is het ontwikkelen van je eigen talenten in een pich.

Als je zult uitstralen dat je het waard bent, dan verkoop je niet alleen het product. Maar ook het idee maar vooral jezelf, je bent namelijk diegene die de presentatie of pich maakt of breekt. Je weet wat je zegt maar hoe je het ook zegt, zegt meer over jou omdat je authentiek uitstraalt. Wat je zegt, moet overeenkomen met je gehele voorkomen en je uitstraling. Iemand die zich zelfverzekerd voordoet, maar niet is valt snel door de mand. Zakelijk flirten draait absoluut niet om te doen alsof! Het draait om het versterken van jezelf waardoor je beter overkomt. Je maakt van jezelf een lovemerk een {geliefde merk!.}

Jezelf verkopen. 

De basis van zakelijk flirten heb je dan immers gelegd, alle vooraf gaande hoofdstukken hebben daaraan bijgedragen. Daarom wil ik het nu met je over hebben over de finishen touche, namelijk de kracht van jouw stijl. Heb je een eigen stijl! Ben je je daar van bewust? Herken je je eigen stijl en weet je hoe je over komt bij anderen. Het moet wel aansluiten wat je naar buiten toe draagt, tenslotte het is wel jouw imago wat er op het spel staat.

 

Jezelf verkopen .

De elevator pich die is ontstaan in Amerika, stel je stapt in een lift en je komt op de 9 ste verdieping en daar staat Obama, en hij vraagt wat doe je al zo in je leven. Tegen de tijd dat iets wilt zeggen stapt hij uit de lift op 10ste verdieping dat is nu een gemiste kans.

De elevator pich heb je nodig als je in de meeste uitlopende situaties, bijvoorbeeld bij een sollicitatie gesprek. Dan moet je ook je eigen verkopen op de goede manier, het kan namelijk gaan over jouw merk dus jouw imago. Jouw gesprekspartner zoekt gelijk een geschikter kandidaat als je je pich niet goed voor heb bereidt, dus voor jouw 10 anderen.

 

Tip: Zorg dat je altijd een elevator pich paraat hebt: een presentatie van zestig seconden, waarin je je enthousiasme vertelt wie je bent en waar je goed in bent.

Jezelf verkopen .

1 Schrijf een verhaal uit voor 1 minuut zo honderd woorden.

2 Zet verschillende versies op papier, slaap er een nachtje over en oefen voor je partner en je vrienden.

3 De Basis van ieder elevator pich is zelfkennis, weten wat je over 5 jaar wilt doen. Maak daarom gebruik van een swot analyse, wat zijn jouw zwakke punten en je sterkste punten, je kansen en bedreigen. En wat zijn nu je kansen als je deze zal mogen omschrijven wat zet je, daar dan in….

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.