online,  sociaal media

Instagram als carrièretool

Natuurlijk zijn we een beetje verslaaft aan de nieuwtjes en de likes op Instagram wie niet toch.

Gemiddeld spenderen we gemiddeld twee uur per dag aan sociaal media. Dat is op een leven ongeveer vijf jaar en vier maanden. Ter vergelijking kan je met die tijd twee keer de wereld rond. Instagram is niet alleen maar foto,s van de kat of van je oma. Instagram is een million-dollar business waar alles draait om de duizend volgers of zelf de honderdduizend volgers. Tegenwoordig is het peanuts en influences, modellen en beroemdheden. Maak ook als je het niet  je levensdoel , dan is Instagram een handige tool voor je business. Een gelikte account is de perfecte etalage voor jouw producten of diensten.

Hoe werkt het algoritme.

Zakelijk doe je goed aan om sociaal media te gebruiken voor je business, dus met name Instagram. Voor Instagram geld simple regels, hoe meer volgers hoe meer bereik. En hoe meer lucratieve samenwerking met bedrijven. Ben je nu een taartbakker of een beginnende ontwerper volgers en likes zijn in de digitale wereld geld waard. Toch blijf het verrekt lastig om ze te bereiken, alleen Facebook heb the key tot dit succes. Maar: er zijn gelukkig methodes om het algoritme te beginvloeden en voor je  te laten werken, de beste trucks onthul ik hier.

1 Like en comment je suf, dat je er helemaal gek van wordt.

Je account kun je alleen laten groeien als jij er ook moeite voor doet, het is dus enorm belangrijk als je wilt groeien. Dus naast leuke plaatjes posten doe je er goed aan, o de hele dag door te liken. Reageer altijd op comments van je bezoekers, maar comment ook op hun post. Zoek naar accounts en volgers die jij zo graag zou willen bereiken, en like en comment je dan suf. Praktisch tip: blok elke ochtend en avond minimaal een uur aan te liken en comment voor zichtbaarheid.

2 Maak een pod is een privé groep.

Een wat? Een Instagram pod is een privé groep van vijftien Instagrammers met wie je als te waren een pact sluit. Om alle post en likes te beantwoorden om zo de algoritme met elkaar beïnvloeden. Is een whats-up groep en dan voor Instagram, laat iedereen zijn notificaties aanzetten, voor een andere pod-leden. Zeker in het begin is een groepje ambassadeurs nodig om je posts voor uit te helpen. Dus zo groep is eigenlijk geen gek idee, zo kun je natuurlijk ook tips uitwisselen met elkaar.

3 Ga voor authentiek en kwaliteit.

Stop met post van zoveelste perfecte plaatje, of dat perfecte koffie. Verkiest altijd kwaliteit voor kwantiteit. Post liever een keer per dag een goede foto, dan heel veel foto,s die niks bijdragen.Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Koperen is gewoon niet chic heel veel meisjes doen dit, dan denk ik schrijf dan niks als jezelf niks kan verzinnen. Door uniek en kwalitatieve content te posten zorg je dat Instagrammers jou met een reden gaan volgen. En zullen ze trouwer zijn om je post te liken wat weer positief is voor het engagement.

4 #gebruik #altijd #de #juiste #hashtags.

Hashtags helpen je Instagram specifieke berichten of informatie te vinden. Een post met de juiste hashtag trigger zo 12 procent meer interactie en dus meer bereik. Let wel gebruik wel de juiste hashtags maar gebruik ze wel met mate, net als alcohol. Want een lange lijst met hashtag komt wel erg wanhopig over, kies vooral voor hashtag die zoekvolume heeft. #photooftheday en #love zijn de populair hashtag .

5 Vergroot jezelf met stories op Instagram.

De stories functie van Instagram heeft heel wat te weeg gebracht, op het succes van snapchat. De truc is om aantrekkelijk stories te maken. Doe kort maar krachtig is en voor kwaliteit staat. Stories kan je gebruiken om je Instagram-verhaal meer inhoudt te geven. Op mijn favoriete Instagram stories is van #Christian Dior @Dior. Speciaal voor Instagram stories ontwikkelde ze waanzinnige foto,s en video,s , er is genoeg inspiratie om me aan de slag te gaan.

Heel veel plezier met Instagram.

Gr Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.