Tips

Ik voel ik voel wat jij niet voelt

Dit is als hoogsensitief persoon de ultieme test, om niet helemaal leeg te raken van hun energie.

Jaren lang voelde ik me anders, maar ik kon mijn vinger er gewoon niet opleggen. Iedereen leek sterker dan ik, pas toen ik in de de bibliotheek een folder van hoogsensitief tegen kwam. Viel bij mijn eindelijk het kwartje, ik kon elke vraag weg strepen. Wat een ontdekking en te gelijk voelde het als een bevrijding, eindelijk besefde ik dat, dat ik helemaal niet raar was. Dit sloeg vol komen op mijn, eindelijk voelde ik me niet meer zo alleen. 1 op de vijf mensen is hoogsensitief, ik ben me verder in gaan verdiepen, en kwam tot conclusie dat het helemaal geen belemmering hoeft te zijn. Ik zocht lotgenoten op en leerde er over te praten en zonder er voor te schamen. Want ja op hoogsensitief rust nog een taboe, of je zo rare stempel op gedrukt krijgt.

beauty, blonde, fashion

 

Als jezelf over begint zijn er altijd mensen, die ook iemand kent.

Maar toch worden we nog steeds gezien als watjes, die nergens tegen kan. Vroeger zag ik het als negatief, maar door over te lezen kreeg het een positief gevoel.Als je het rationeel zal bekijken, is het nog in je voordeel ook nog. Ik leef een stuk intenser dan anderen, ik ga ook dieper als ik het zwaar heb. Maar ook hoger wanneer ik zweef. Wat ik het moeilijkste vind, is de negatieve energie om die van mijn af te weren. Als iemand zich niet goed voelt, dan voel ik dat meteen. Ik voel ook gelijk of de sfeer in de ruimte goed is, en meestal op de keren is hij niet goed.Ik heb nu geleerd om daar een balans in te vinden,  als ik een ruimte binnen komt dat ik niet hun energie over neemt.

Een HSP ér moet leren grenzen te stellen.

Stap een bewustwording.

Heel veel mensen lopen ervan weg, ze willen niet anders zijn. Maar pas je aanvaardt dat je hooggevoelig bent kun je er mee om gaan.

Stap twee stop er mee om je eigen te vergelijken.

Als je kijkt naar een vriendin, die drie kinderen grootbrengt en fulltime werkt.En een sociaal leven op na houdt kun je daar wel ongelukkig van worden ,omdat het jouw niet lukt. Terwijl het gewoon belangrijk is om te kijken wat wel lukt en daar je balans in te zoeken.

Stap drie kom op voor jezelf.

Dat is meteen je laatste stap, omdat dit de moeilijkste opgave van allemaal is. Omdat voor hooggevoelige mensen, wel eens lastig is om voor hun eigen op te komen.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge