Geen categorie,  Lifecoaching,  Mindfulness,  Personal branding,  Werk Tips

Grow-model hoe werk het.

Hoi allemaal

Grow-model hoe werkt het de Grow-model is een vragenserie in vier eenvoudige stappen, Grow-model helpt om op een gestructureerd en efficiënte manier te coachen. Ik denk dat er veel mensen zich af vragen wat is het nauw? Het is een manier voor coaches om vast te stellen wat jouw doelen zijn, als je het zelf voor ogen heb wat jij wilt dan kom jij er namelijk sneller. En soms weet je het gewoon niet want ik heb ik ook namelijk last van wat wil ik nu eigenlijk, wat zijn mijn echte talenten . En talenten is niet wat je heb geleerd maar wat je al kan, en soms maken mensen deze onderscheid gewon niet. Ja je bent pas slim als je jouw talenten zal gebruiken om de wereld een stukje mooier te maken. En soms denk je is dit het nauw, nee dat is het niet want ooit krijg je een ingeving nu ga ik er voor dan zal de Grow-model jouw zeker helpen kijken jullie mee met mijn model.Het Grow-model word vaak toe gepast bij het coachen het kan een leidraad zijn voor een coach en kandidaat.De kracht van het GROW model is dat het in vier overzichtelijke stappen leidt tot een, een duidelijke doorstart. Doordat de gecoachte zélf actief is in het verhelderen van het probleem en het genereren van ideeën, beklijft de output beter. De gecoachte komt als het ware zélf tot oplossingen. Dus het Grow-model werkt voor elke coach die er mee werkt, het helpt jouw ook als coach zo kom je tot een punt waar jij als coach naar toe wilt gaan.

Grow-model hoe werkt het.

.

In een vervolgsessie bekijken coach en gecoachte of de afspraak heeft geleid tot het gewenste resultaat. Het GROW coaching model is ervarend leren: reflectie, inzicht, kiezen en doen. Het succes van het traject is mede afhankelijk van de tijd en de energie die je er zelf in investeert.

Hoe werkt het grow-model.

1 Start de vragenserie met de G van Goal = doel, wat wil de medewerker bereiken? Hoe zou de situatie moeten zijn om hem tevreden te stellen?

2 Ga verder met het onderdeel Reality= stand van zaken, wat is nu het echte probleem? Wie zijn er bij betrokken? Wat heeft de medewerker tot nu ondernomen.

3 Bij de derde stap ga je in op de Options = mogelijkheden, welke mogelijkheden zijn er?

4 Je eindigt met de letter W van wil = actieplan, aan het eind van het gesprek moet duidelijk zijn wat de medewerker gaat doen.

Voorbeeld vragen die je per Grow-stap kunt stellen.

Goal = dool.

Wat wil je bereiken = einddool en streefdoel?

Wanneer wil je deze bereiken?

Hoe weet je of je je doel heb bereikt?

Is het bereikbaar?

Is het meetbaar?

Realty = Actuele situatie

Wat gebeurt er nu?

Wie zijn er bij betrokken?

Wat heb je nu toe gedaan?

Wat zijn voor jou de belangrijkste belemmeringen?

Options = opties.

Welke opties het je?

Als je geen beperking had wat zou je dan doen?

Wat zou je verder kunnen doen?

Hoe zou je het anders kunnen doen?

Gebruikt het en pas het toe in je bedrijf of als coach het kan nooit kwaad om kennis te gebruiken als je het nodig heb.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.