Geen categorie

Wees een mentor voor je werknemers

Een mentor is erg waardevol, omdat het een wat uitgekauwd woord is.

Het wil nog niet zeggen dat het een uit gekauwd concept is. Mentoren kunnen bijvoorbeeld iemand helpen die net aangenomen is. Maar in het algemeen hebben creatieve medewerkers meer behoefte aan een mentor dan andere mensen. Creatieve mensen werken per definitie aan iets anders en is, innovatief en nieuw.

Man in Red and Blue V-Neck Shirt

Dat betekend dat de mensen om hun heen meestal geen idee hebben wat ze aan het doen zijn.

En waarom ze het doen en waar het toe moet leiden, tja de werknemer met een creatieve Brain werkt nu eenmaal anders. Wat vaak gebeurt is dat de creatieve werknemer voortdurend in een confronteerde positie met van de organisatie zit. Stel je eens voor dat ze een nieuw project aan hun baas proberen uit te leggen, en zo’n starre geest zegt: Ik heb werkelijk geen idee waar jij het over hebt, hoe je het ook wendt of keert dat is gewoon een afwijzing. Dat doet pijn, en als creatief bent wordt je voortdurend geconfronteerd met enorme dosis scepsis.

Dat mag onbeschrijfelijk zijn voor een bedrijf, maar dat gebeurt te vaak dat de motor achter zo project wordt gekortwiekt. De manager wordt terug gefloten en dat de projecten een fortuin kosten en dan hebben we het nog niet over de start-up face.

In elke bedrijf moet iemand zijn die zich sterk maakt voor de creatieve mensen.

Die ze een hart onder de riem steekt, die duidelijk is en die ze kan helpen om op koers te blijven. Dat is de rol van een mentor, die zorgt er voor dat de creatieve talenten hun ware talenten laten zien. Als hij zijn werk goed doet is dat enorme voordelig voor een bedrijf, en doet hij het slecht dan gaat de concurrentie er mee van door dat verliest het bedrijf.

Kortom wees eens een mentor voor je werknemers, alleen zo is er meer rendement te behalen en blijer personeel. Wil je meer weten of vind jij dat je niet wordt gehoort geef dan je mening.

Groetjes Angelique

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.